Så var året med P17 – Jacob Kellgren berättar

Så var året med P17 – Jacob Kellgren berättar

Share

Så var året med P17 – Jacob Kellgren berättar

P17 fick en flygande start på året med guld i Ligacupen i mars. Efter det följde en dominant vår och sommar med 13 (!) raka seriesegrar. Vårserien blev en enklare resa som uppladd ...

P17 fick en flygande start på året med guld i Ligacupen i mars. Efter det följde en dominant vår och sommar med 13 (!) raka seriesegrar. Vårserien blev en enklare resa som uppladdning inför slutspelsserien. I slutspelsserien var det jämnt i toppen och lagen vann mot varandra. Tillslut landade BP på fjärde plats i tabellen, endast tre poäng från guldet. Hemsidan har pratat med Jacob Kellgren, huvudtränare för P17-laget.

Text: Peter Appelquist Foto: Peter Sundén

Vad var målsättningen inför säsongen?
Det viktigaste målsättningen vi har är att utveckla, utbilda och förbereda våra spelare spelare för nästa nivå. Om man tittar på resultat så var målsättningen att vara med och tävla i toppen av tabellerna under 2019.

Nådde ni upp till den?
Jag tycker vi nådde upp till vår målsättning även fast vi inte riktigt räckte hela vägen fram till ett guld i P17 Allsvenskan.
Killarna har utvecklats både individuellt och kollektivt och tagit rätt steg. Sen har de många saker att jobba vidare på för att nå sina mål.
Resultatmässigt så är januari-juni oustanding. 21 vinster av 22 tävling- och träningsmatcher + vinst i både Ligacupen och P17 Allsvenskan Norra.
Gothia Cup var en rolig upplevelse där vi stod upp bra mot internationellt motstånd. Hösten måste jag erkänna att vi hade lite för mycket skador som gjorde den tuffare men att sluta 3 poäng efter vinnaren av P17 Allsvenskan ska vi vara nöjda med!

Vilken insats minns du starkast? En specifik händelse eller match?
Hösten har blivit väldigt bra med nya seriesystemet. Därifrån tar man med sig många minnen.
Sättet vi vinner semifinalen och finalen av Ligacupen är jag stolt över.  Sen när jag tittar tillbaka på matcher, så tar jag med mig hur vi har hanterat 7 av 8 matcher mot AIK, Djurgården och Hammarby och vunnit dessa på ett BP-sätt.

Spelarnas utveckling, vad har varit roligast att se där?
Vi har haft många spelare födda 02-04 i P17 under året. Det har varit roligt att se 02:orna har vuxit och tagit nästa kliv i sin utveckling.
Några har tagit klivet upp i P19 och några har vuxit till viktiga spelare i P17.
De flesta 03-04:orna har gjort sin första P17 säsong och har fått tid att växa in i den ”nya” miljön. Under hösten har flera spelare verkligen visat att de har haft en bra utveckling under 2019.

Hur läggs grunden för ett starkt 2020?
Hårt jobb, både från spelartruppen och ledarstaben. Det är klyschigt att säga att det inte finns en genväg till framgång men det är sant.
Vi som jobbar runt HerrU-truppen vill ständigt utveckla vårt arbetssätt och höja ribban varje år.
Kravställning på spelargruppen kommer vara ett snäpp högre under 2020 och det ska vi försöka få till redan under november, december och januari när vi lägger grunden inför kommande säsong.

Ligacupen inleds till vintern, utöver att ta sig vidare till nästa gruppspel, är målsättningen att upprepa guldet från i våras?
Med tanke på att vi börjar jobba med nya truppen 4/11 så ser jag fram emot Ligacupen. Vi kan direkt under första gruppspelet under November & December börja implementera våra principer till gruppen i tävlingsmiljö. Jag gillar Ligacupen och tycker den är bra för svensk ungdomsfotboll. Det är en erfarenhet för killarna att vara med i finalspelet i Göteborg, så det är klart att vi siktar på att vara med där även i år.