Vår publikstrategi

Vi är medvetna om våra publiksiffror. Vi har länge haft stora utmaningar med att locka publik till Grimsta, men det är inte så vi ser på vår framtid. Vi ser att vi kommer kunna fylla Grimsta med rödsvarta hjärtan som bär fram våra seniorlag till nya segrar, fler allsvenska säsonger och större drömmar än så. 

2023 är vi äntligen tillbaka i den nya huvudläktaren. Efter två långa säsonger med renovering kommer vi innan seriestart att ha flyttat in på den stora, fina läktaren. Denna ska vi fylla! 

Sektion A blir Aktiv sittplats på nya läktaren

Vi kommer att prioritera att fylla den nya läktaren med vår hemmapublik. Därför kommer bland annat Sektion A att flytta. Vår inarbetade ståplatssektion förändras och flyttas. Med grunden i en Aktiv Sittplats kan ni som är sugna på att sjunga och vifta med flaggor samlas på samma ställe. Detta är sektionen närmast klubbhuset. 

Gamla läktaren blir bortasektion i Allsvenskan

I herrallsvenskan finns en etablerad kultur att följa sitt lag på bortamatcher. I en del matcher kommer följet att vara stort, i andra mindre. Genom att ”vika” hela långsidan åt gästande supportrar kan vi erbjuda både ståplats och sittplats. Nuvarande Sektion F är en naturlig ståplats som rymmer 250 personer. På den gamla läktaren finns även 1000 sittplatser att tillgå, för den som hellre vill sitta men ändå dela matchupplevelsen med andra som håller på sitt lag. 

I OBOS Damallsvenskan kommer all publik att samlas på den nya läktaren. Vid matcher då ett större bortafölje kan förväntas, kommer vi att öppna gamla läktaren. Grundplanen för hemmamatcherna i OBOS Damallsvenskan är att Sektion E(K) är bortasektion. Detta är sektionen närmast Grimstaskogen.

Vi fyller sektion för sektion och är det fullt på nya läktaren kommer vi att släppa upp för hemmasupportrar även på den gamla läktaren, då från nuvarande Sektion och inåt.