DAM: Inför BP – Vittsjö GIK

DAM: Inför BP – Vittsjö GIK

Share

DAM: Inför BP – Vittsjö GIK

Efter uddamålsförlusten mot Hammarby är det dags för match på Grimsta igen på lördag. För första gången i år kommer gästerna från Skåne, närmare bestämt Vittsjö, och BP satsar för ...

Efter uddamålsförlusten mot Hammarby är det dags för match på Grimsta igen på lördag. För första gången i år kommer gästerna från Skåne, närmare bestämt Vittsjö, och BP satsar förstås på att åter knipa poäng.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Wilma Wärulf)

Starten på serien är tuff för BP. Man möter förra årets fem topplag i de fem första omgångarna och det kan kännas lite som att varje poäng in på kontot är en bonus. BP ska dock ta med sig spelet från andra halvlek mot Hammarby, då man lyckades störa tidigt i uppspelsfasen och på så sätt undvika att bli tillbakatryckta på egen planhalva. Jag tycker också att man visade att hur ställningen än är i en match kan man lyckas ställa om och komma igen, även mot den absoluta toppen. Både assisterande tränaren Lucas Riedel och vänsterbacken Wilma Wärulf pratar i veckans intervjuer på hemsidan om vikten av att ha mod att hålla i bollen och att försöka spela sitt egna spel. Lyckas man med det i lördagens match skulle jag inte bli förvånad om det kan bli tre poäng.

I veckan gjorde BP klart med den amerikanska målvakten Alia Skinner. Hon har nyligen anlänt till Sverige och är ännu inte klar att ta upp konkurrensen med Koivunen och Skogsfors. I övrigt återkommer Fanny Hjelm Rönnlund i truppen efter skada.

Motståndarna
Vittsjö Gymnastik- och Idrottsklubb bildades 1933 och har fotboll, friidrott och gymnastik på programmet. Damerna har spelat i högsta serien sedan 2012 med en tredjeplats 2019 som bästa placering och en femteplats 2023, då med en seger och ett kryss mot BP. I förra omgången besegrade man AIK hemma efter att i premiären åkt på en rejäl smäll mot Rosengård.

Välkommen till Grimsta för en spånnande match! Biljetter köps här. Avspark kl 13. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till apparna ”BP Live”, ”Min fotboll” eller till fotbollsförbundets hemsida .

BPs matchtrupp
1 Anna Koivunen (mv), 26 Hanna Skogsfors (mv), 3 Julia Olsson, 4 Emilia Hjertberg, 5 Wilma Wärulf, 6 Fanny Hjelm Rönnlund, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 9 Line Wessman, 10 Adelina Engman, 11 Ellen Toivio, 12 Tuva Ölvestad, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Ellinor Johansson, 17 Augusta Priks, 18 Ida Bengtsson, 19 Vera Blom

OBOS Damallsvenskan, omgång 3
BP – Vittsjö GIK
Lördag 27 april kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby