Prim och Grönborg fortsätter med BP

Prim och Grönborg fortsätter med BP

Share

Prim och Grönborg fortsätter med BP

Dubbel Elitettan-erfarenhet har förlängt med BP. Mathilda Prim, som anslöt under sommaren 2017 från IF Böljan, och Fia Grönborg, med flera säsonger i BP bakom sig, har båda förläng ...

Dubbel Elitettan-erfarenhet har förlängt med BP. Mathilda Prim, som anslöt under sommaren 2017 från IF Böljan, och Fia Grönborg, med flera säsonger i BP bakom sig, har båda förlängt sina kontrakt med BP över säsongen 2019.
– Prim och Grönborg är viktiga spelare i laget med både närkampsspel och spelförståelse, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam i BP.

Mathilda Prim utsågs inför säsongen 2018 till lagkapten av sina lagkamrater. Olyckligt nog drabbades Prim av en stressfraktur redan under försäsongen och har främst bidragit vid sidan av planen. Till 2019 är målet att bidra på planen med ett stabilt försvarsspel och även erfarenhet av spel i Elitettan med IF Böljan från hemstaden Falkenberg.

Fia Grönborg gör sin andra sejour i BP. Efter spel i den rödsvarta tröjan 2014 väntade studier i Helsingborg, innan Grönborg återvände till BP sommaren 2017. En innermittfältare som med styrka och följsamhet är en viktig defensiv tillgång. Grönborg spelar även med BP Futsal, där hon visat sig vara riktigt farlig som målskytt.