P19: Andra raka segern

Fjolårets seriesegrare mot fjolårets silvermedaljör slutade i rödsvart glädje. BP vann med 1-0 borta mot Hammarby IF efter mål av Philip De Fine Licht. Nu väntar IFK Göteborg hemm ...

Fjolårets seriesegrare mot fjolårets silvermedaljör slutade i rödsvart glädje. BP vann med 1-0 borta mot Hammarby IF efter mål av Philip De Fine Licht. Nu väntar IFK Göteborg hemma på Grimsta IP.

Första halvlek

Matchen på Hammarby IP blåstes igång och direkt från start var både intensiteten och tempot högt från båda lagen. I den 13:e minuten fick Oliver Cekredzi syna det gula kortet.

Med bara minuter kvar att spela av den första halvleken skulle ledningsmålet komma för BP. Philip De Fine Licht höll sig framme och tryckte in 1-0 efter ett fint inspel av Oscar Reinholdsson.

Den första halvleken var fartfylld och båda lagen hade ont om tid med bollen. Matchen visade varför både Hammarby IF och BP var så framgångsrika under 2022.

Andra halvlek

Hammarby IF hade mycket boll direkt från start i den andra halvleken. I matchminut 53 tilldelades Fredrik Nissen en varning efter att ha förhindrat en omställning. I minut 68 genomförde BP sitt första byte då målskytten Philip De Fine Licht ersattes av Felix Lindskog.

Med tio minuter kvar att spela av ordinarie tid fick Leonard Kleist ett gult kort. I samma minut ersattes både Elis Axelsson och Oscar Reinholdsson av Eskil Bodvik och Gustav Renman. I den 86:e minuten fick även Elis Axelsson en varning.

Hammarby IF tryckte ned BP under stora delar av andra halvlek, men chanserna uteblev. Det rödsvarta laget spelade med en fembackslinje under stora delar av de sista 45 och försvarade sitt eget mål på ett imponerande sätt. Precis i slutet av matchen gjorde BP sitt sista byte då Oliver Cekredzi klev av och in i hans ställe kom Kim Kotiram.

BP lyckades hålla undan och målet från Philip De Fine Licht i slutet av den första halvleken räckte för att bortaslå de regerande mästarna. BP har nu vunnit sina två inledande matcher.

Nästa match spelas på söndag 16 april 16.00 hemma på Grimsta IP mot IFK Göteborg. Matchen sänds via BPTV – klicka här för att komma till sändningen.