HERR: Blytung seger hemma mot Halmstads BK

En fin första halvlek från hemmalaget bäddade för tre blytunga poäng för BP. Tre mål inom loppet av drygt 15 minuter visade sig för svårt att ta igen för Halmstads BK. Nästa match ...

En fin första halvlek från hemmalaget bäddade för tre blytunga poäng för BP. Tre mål inom loppet av drygt 15 minuter visade sig för svårt att ta igen för Halmstads BK. Nästa match är mot Roslagsbro IF den 23 augusti kl. 17.00.

Tränarduon valde att starta på samma sätt som mot AIK.

Första halvlek

Gästerna sparkade igång matchen men BP tog snabbt hand om bollen och hade därefter ett stort bollinnehav. I den 7:e minuten dundrade Oscar Pettersson in ledningen efter att bollen landat hos honom efter en hörna. Det var Petterssons sjunde mål för säsongen. Två minuter senare tvingades utökade BP ledningen efter ny hörna. Släkten visade sig vara värst då den tidigare Halmstads BK-spelaren, Alexander Johansson, tryckte in bollen i mål. Anfallaren har nu gjort mål i två raka matcher.

BP fortsatte att dominera efter de två målen och Halmstads BK fick knappt låna bollen under de 20 första minuterna. I den 24:e minuten utökade BP ledningen på nytt efter att Ludvig Fritzson elegant vände upp med bollen och placerade in 3-0 vid Marko Johanssons högra stolpe med vänsterfoten.

Från ingenstans fick Halmstads BK in en reducering med tio minuter kvar att spela av den första halvleken. Målskytt var Naeem Mohammed.

Att BP ledde med 3-1 i paus var om något i underkant. Halmstads BK vaknade visserligen till liv efter reduceringen och kunde lyfta upp laget på fasta situationer. BP styrde matchen och höll bollen inom laget under stora delar.

Andra halvlek

Halmstads BK inledde den andra halvleken som de avslutade den första och BP blev aningen nedtryckta. Samtidigt skapade inte gästerna något läge och BP höll undan bra den första kvarten.

BP fick fokusera på att försvara och hade inte lika mycket boll som i den första halvleken. I den 68:e minuten tvingades Torbjørn Heggem att lämna planen och in i hans ställe kom Fredrik Nissen. Även Wilmer Odefalk byttes ut och in kom Gustav Sandberg Magnusson.

Minuten senare tvingades Lucas Hägg Johansson att rusa ut för avväpna Jack Cooper Love och returen därefter fick nyinbytte Gustav Sandberg Magnusson nicka undan på mållinjen.

Med tio minuter kvar att spela av ordinarie tid genomförde BP ett dubbelbyte då både Rebin Sulaka och Zeidane Inoussa klev in som debutanter i rödsvart. Ut gick Tim Waker och Alexander Johansson. Några minuter senare tvingades Oscar Pettersson att lämna planen, in kom Marijan Cosic.

I den 96:e minuten tog sig Zeidane Inoussa förbi med både fart och styrka innan han spelade fram Marijan Cosic som hade en god möjlighet att göra mål, men uppoffrande försvarsspel från Halmstads BK:s Joseph Baffo nekade honom det.

Det var en match med två skilda halvlekar där BP dominerade den första och Halmstads BK var spelförande i den andra. Däremot hade BP en tvåmålsledning från den första halvleken och kunde spela på det resultatet.  De tre inspelade poängen är blytunga för rödsvart som nu skapar ett större avstånd till bottenlagen.

Nästa match spelas om fyra dagar mot Roslagsbro IF i kvalmatch för svenska cupen. Avspark kl. 17.00 23 augusti.