HERR: Blytung förlust mot jumbon
Kevin Ackermann från en tidigare match. FOTO: Erik Bjernulf

BP kom tillbaka från underläge och tappade ledningen två gånger när laget föll med 4-3 mot Varbergs BoIS. I och med förlusten minskar utrymmet till lagen nedanför. Nästa match är ...

BP kom tillbaka från underläge och tappade ledningen två gånger när laget föll med 4-3 mot Varbergs BoIS. I och med förlusten minskar utrymmet till lagen nedanför. Nästa match är borta mot IFK Göteborg.

Både Jesper Löfgren och Leonard Zuta var tänkta att spela från start bara dagar efter att de värvades till BP, men Leonard Zuta tvingades utgå innan avspark och ersattes av Monir Jelassi. Zeidane Inoussa fick efter det fina inhoppet senast mot Kalmar FF göra sin första match från start.

Första halvlek

Hemmalaget skapade den första chansen i 3:e matchminuten där Lukas Hägg Johansson fick rädda skott från nära håll ut till hörna. BP hade svårt att komma in i matchen under de första fem minuterna och blev nedtryckta av Varbergs BoIS.

BP:s första avslut kom från Oscar Pettersson efter att Alexander Jensen spelat in bollen från vänster. Dessvärre för vitklädda BP hamnade avslutet mitt på.

I den 11:e minuten tog BP ledningen efter att ha vunnit bollen högt upp. Kevin Ackermann släppte ut bollen till Oscar Pettersson som i sin tur spelade tillbaka till Ackermann som ”tåade” in bollen i mål. Efter ledningsmålet tog BP över mer och luften gick ur hemmalaget.

Varbergs BoIS kvitterade i den 25e minuten efter att Robin Tranberg helt omarkerad nickade in 1-1. Bara minuten senare skulle hemmapubliken få jubla igen efter slarv från BP. Dion Krasniqi gjorde ledningsmålet.

Efter mardrömsminuterna för BP var det jämnt spelmässigt. I den 33:e minuten fick Oscar Pettersson möjligheten att kvittera efter att ha blivit elegant framspelad av Monir Jelassi, men David Olsson räddade anfallarens avslut.  Minuten senare fick nyförvärvet Jesper Löfgren en dubbelchans att göra mål, men David Olsson stod för en reflexräddning innan Löfgren sköt utanför på returen.

I halvlekens slutskede fick hemmalaget en möjlighet att utöka ledningen. Men Lukas Hägg Johansson var med bra vid sin första stolpe och styrde ut till hörna.

BP gick till halvtidsvilan med ett uddamålsunderläge. Sett till matchbild och målchanser hade det lika gärna kunnat se annorlunda ut då det var jämnt.

Andra halvlek

Monir Jelassi byttes ut i paus och ersattes av Alexander Johansson.

BP sparkade igång den andra halvleken och tog direkt tag i taktpinnen genom ett stort bollinnehav. Hemmalaget växte däremot in i matchen rätt omgående och det var åter jämnt.

Strax innan timmen var spelad kvitterade Alexander Jensen efter brist på kommunikation från hemmalaget. Bara minuten senare gjorde BP mål igen efter fint samspel mellan Zeidane Inoussa och Samuel Leach Holm där den förstnämnda sedan dundrade in ledningsmålet.  Zeidane Inoussa har nu gjort mål i tre raka matcher.

I den 65:e minuten kvitterade Varbergs BoIS igen efter att Victor Karlsson fått en kalasträff på halvvolley.

BP hade i den 72:a minuten en boll i stolpen efter en hörna. Det var under den här perioden BP som var närmst att återta ledningen.

Med lite mindre än kvarten kvar att spela genomförde BP ett dubbelhytt då Marijan Cosic och Nikola Vasic ersatte Wilmer Odefalk och Oscar Pettersson.

I den 86:e minuten tog hemmalaget ledningen igen efter att Joakim Lindner placerat in bollen i bortre burgaveln med vänsterfoten. Kort därefter fick lagkaptenen Amadeus Sögaard sitt fjärde gula kort för säsongen.

BP förlorar matchen med fyra mål mot tre och blandar sig in i bottenstriden allt mer. Samtidigt som BP föll plockade både IFK Göteborg och Degerfors IF poäng.  Matchen mot Varbergs BoIS hade kunnat sluta på de flesta olika sätt då båda lagen hade sina målchanser och perioder i matchen där de var spelförande.

För BP gäller det nu att slicka såren och samla ihop sig under landslagssamlingen. Efter det allsvenska uppehållet väntar IFK Göteborg i storform på Gamla Ullevi. Avspark 16 september kl. 15.00.