Henrik Jurelius ny teknisk direktör i BP

Henrik Jurelius ny teknisk direktör i BP

Share

Henrik Jurelius ny teknisk direktör i BP

Vi välkomnar Henrik Jurelius till BP. Jurelius träder in i den nya rollen som teknisk direktör där han kommer att jobba nära sportchef Philip Berglund i utvecklingen av verksamhet ...

Vi välkomnar Henrik Jurelius till BP. Jurelius träder in i den nya rollen som teknisk direktör där han kommer att jobba nära sportchef Philip Berglund i utvecklingen av verksamheten i Herr, P19 och P17.
– Henrik är en erfaren föreningsmänniska som till nyligen arbetade som sportchef i Allsvenskan. Vi har hittat en bra roll där hans kompentens kommer att stärka vår verksamhet långsiktigt, säger Peter Kleve, klubbdirektör.
– Det känns jättekul att komma till BP, jag har varit ifrån fotbollen under en period och känner att jag har mycket energi att ge BP i den här rollen, säger Henrik Jurelius, ny teknisk direktör.

Rollen som teknisk direktör är ny i BP. Någorlunda enkelt förklarat kommer Jurelius att ansvara för att arbetsleda de anställda inom Herr, P19 och P17, strukturera, dokumentera och säkerställa uppföljning av det strategiska arbetet för att nå kort och långsiktiga mål. 

Arbetet sker i nära samarbete med sportchef Philip Berglund som fortsätt äger ansvaret för scouting och rekrytering samt försäljning av spelare.
– Jag ser fram emot att jobba med Henrik, säger Philip Berglund. Vi känner väl till varandra sen tidigare och Henrik kan alla system som vi jobbar med. Tillsammans ska vi bygga en herrtrupp som har ett högt potentiellt värde och scouta både internt och externt för att spetsa verksamheten både på och utanför planen.
– Att vi blir fler gör också att vi får ännu större möjlighet att ha koll internt där spelare i vår egna verksamhet alltid går före jämbördiga spelare utifrån.

Henrik Jurelius inleder sin tjänst i BP omgående och delar kontor med Philip Berglund på Grimsta.