Förlust mot AIK

Damerna ställdes på lördagen mot seriekonkurrenten AIK i en träningsmatch på Grimsta. Denna gång var gästerna lite vassare och vann med 2-1. BP:s mål gjordes av Klara Andrup. B ...

BP spelade årets andra träningsmatch när AIK från Solna kom på besök till Grimsta. BP ställde upp med en A-lagsdebutant mellan stolparna i 17-åriga Nadine Allard från BP:s F19. Nadine fick framförallt jobba en del i inledningen av matchen och fick göra ett par räddningar samt plocka ned några inlägg. BP hade även ett nytt ansikte på innermittfältet i form av Emilia Bengtsson som gjorde sin första match i BP-tröjan sedan hennes ankomst från Lidköpings FK.

AIK började bäst och radade bland annat upp flertalet hörnor i den första halvleken. Efter dryga halvtimmen tog gästerna även ledningen rättvist genom Jenny-Julia Danielsson som från distans sköt in 0-1 precis under ribban. BP spelade mot slutet av halvleken in sig mer i matchen men inga heta målchanser skapades under de första 45 för de rödsvarta.

I den andra halvleken dubblade AIK tidigt sin ledningen genom ett mycket vackert mål av Jenny-Julia Danielsson som plockade ned ett inlägg med foten för att sedan skjuta in 0-2. Då vaknade BP till och höjde sig. Bara minuten senare fick bortalagets målvakt göra en fantastisk räddning när hon tippade Frida Borieros volleyskott i ribban. Några minuter senare kom däremot reduceringen efter ett mycket fint anfall av BP. Mathilda Johansson Prakt spelade ut en diagonal passning till Ellen Toivio som snyggt spelade över bollen mot bortre stolpen där Klara Andrup kunde slå in 1-2 i öppet mål.

BP gjorde en drös med byten i den andra halvleken där bland annat Tuva Norell fick hoppa in för sin A-lagsdebut och Alice Ahlberg gjorde sina första minuter som BP-spelare.

BP försökte trycka på för en kvittering och skapade ett antal halvchanser men inget som verkligen hotade AIK:s ledning. Matchen slutade därmed med en 1-2-förlust för BP. Nästa match för damerna är på onsdag när man spelar borta mot damallsvenska KIF Örebro.

BP – AIK
1-2 (0-1): 0-1 Jenny-Julia Danielsson 27′, 0-2 Jenny-Julia Danielsson 52′, 1-2 Klara Andrup 56′.

BP:s laguppställning
Allard – Lobanova (Norell), Säfström (Norrby), Woeller (Wärulf), Wallén – E. Bengtsson (Ahlberg), Boriero (Reidy) – Toivio (Sjösten), I. Bengtsson (Wessman), Andrup (Thörnqvist) – Johansson Prakt (Swedman).

¨Text: Philip Kämpe