HERR: Hemmaförlust mot Göteborg
240429 Brommapojkarnas Torbjörn Lysaker Heggem och IFK Göteborgs Sebastian Ohlsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Brommapojkarna och IFK Göteborg den 29 april 2024 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0500

Det blev inga poäng i kvällens hemmamöte mot IFK Göteborg. Chanser fanns det gott om från båda håll, men gästernas tidiga ledning lyckades man både bevaka och utöka, till slutresu ...

Det blev inga poäng i kvällens hemmamöte mot IFK Göteborg. Chanser fanns det gott om från båda håll, men gästernas tidiga ledning lyckades man både bevaka och utöka, till slutresultatet som skrivs till 0-3.
– Stor besvikelse såklart. De får ett tidigt mål, efter det får vi jobba i uppförsbacke och de får kontra lite för ofta på oss. Jag tycker att vi har en del lägen i första halvlek och slår många bra inlägg och det tar vi med oss. Men det är surt att vi inte lyckas göra mål, säger lagkapten Ludvig Fritzson i en intervju med Discovery+ efter matchen.

I den kyliga kvällssolen på Grimsta IP sparkades kvällens match i herrarnas Allsvenskan igång. I flera av BP:s matcher hittills under säsongen har det blivit tidiga mål, både framåt och bakåt. Den här gången var det motståndarna som fick glädjen att få jubla tidigt. Redan i matchens femte minut, i det första riktiga anfallet smäller den danske blåvitt-försvararen Thomas Santos in bollen i nättaket efter en snabb omställning som leder till 1-0.

Fem minuter senare var det BP som skulle skapa matchens andra riktigt farliga läge. Förra matchens målskytt, Nikola Vasic, frispelas mitt i straffområdet på huvudet av Alexander Jensen men nicken landar dessvärre strax över mål den här gången.

Bara minuter senare har hemmalaget en nick på hörna som rensas på mållinjen, varpå BP-spelarna ropar efter mål. En svårbedömd situation som linjedomaren inte väljer att blåsa på.

Halvleken blandar och ger för bägge lagen. I blåvitt är det tydligt lagets främste spelare Malick Yalcouyé som skapar mest oreda, med sina farliga löpningar och inspel från sin högerkant. BP fortsätter med att mata bollar på Vasic centralt men har svårt att få utdelning.

Med fem minuter kvar av ordinarie speltid av den första halvleken hamnar BP-fostrade Paulos Abraham i ett mycket farligt läge, men skottet räddas ut till en hörna av Filip Sidklev. På tilläggstid är Nikola Vasic nära att äntligen nå kvitteringen, men nicken prickar stolpen bredvid Elis Bishesari i mål. Första halvlek slutar därmed 0-1 fördel IFK Göteborg.

Den andra halvleken inleds med självförtroende för rödsvart. Redan två minuter in testar Alex Timossi Andersson Elis Bishesari med ett skott tätt utanför straffområdet, som den sistnämnde dock lyckas kontrollera.

I matchminut 53 kommer blåvitts första farliga målchans efter pausvilan, när Paulos Abraham dribblar och spelar lågt in till Kolbeinn Thordarson, som därefter dock skjuter över mål. Islänningen varnas även strax därefter efter en het duell med kapten Ludvig Fritzson.

I matchminut 64 utökar gästerna. Det är den danske 21-årige Laurs Skjellerup som slår in en retur på ett skott räddat av Sidklev i mål och kan behagligt rulla in 2-0 till IFK Göteborg. Strax efter utökningen genomför Engelmark & Mellberg matchens första byten. Ut går Rasmus Örqvist och Frederik Christensen och in kommer Kamilcan Sever och Tim Waker, med 20 minuter kvar på klockan.

Några minuter senare görs ytterligare en förändring. Wilmer Odefalk ersätter André Calisir, för att utöka lagets offensiv inför matchens crescendo.

När vi passerar 80 minuter spelade är det fortfarande Nikola Vasic som är den som hotar mest i offensiven, men bollen vill inte in.

Några minuter senare utökar Göteborg dock igen. Det är Malick Yalcouyé som nickar in Thomas Santos inlägg och dödar matchen, får man väl ändå säga.

I matchens två sista minuter är det nära att Gustav Svensson slår in bollen i eget mål, men bollen prickar stolpen. Strax därefter sätter huvuddomare Oscar Johnson pipan i munnen och vi konstaterar att matchen slutar i en 0-3 förlust.