F19: Inför Växjö DFF – BP

F19: Inför Växjö DFF – BP

Share

F19: Inför Växjö DFF – BP

Den intensiva BP-söndagen innehåller även match för F19-laget, som spelar sin tredje match i höstserien. Växjö DFF står för motståndet och vi har fått några ord från huvudtränaren ...

Den intensiva BP-söndagen innehåller även match för F19-laget, som spelar sin tredje match i höstserien. Växjö DFF står för motståndet och vi har fått några ord från huvudtränaren Anders Blomqvist.

Text: Tore Kleist
Foto: Ronny Gutebrand
(På bilden: Alice Bååthe)

Efter en bortaseger och en knapp förlust på hemmaplan mot Häcken åker BPs F19-lag söderut för tredje matchen i höstserien som så småningom leder till ett slutspel med fyra lag. BPs tränare Anders Blomqvist lämnar följande rapport:
– Vi förbereder oss för en tuff bortamatch mot ett revanschsuget Växjö som åkt på två förluster i inledningen. Även vi vill studsa tillbaka efter förra omgångens förlust mot Häcken. Det var en bra match där vi med större noggrannhet hade fått med oss poäng.
A-truppen har ett bra skadeläge och därmed hård konkurrens; kan vi förvänta oss några spelare därifrån i er match?
– Ja, Ebba Hjalmarsson, Tuva Norell och Line Wessman åker med. Vi saknar Augusta Priks som är på landslagssamling.

Ja, Priks är också i Småland, närmare bestämt i Eksjö där F16-landslaget har dubbelmöte mot Norge. Hon spelade sista kvarten i första matchen, den andra spelas också under söndagen.

Förra året gick Växjö segrande ur semifinalen mot BP efter straffsparksläggning och förlorade sedan finalen mot Umeå. I årets vårserie kom man femma i den södra serien.

Svenska spel F19 Höstserie A , omgång 3
Växjö DFF – BP
Söndag 3 september kl 15.00
Värendsvallen 3, Växjö