DAM: Seger mot GUSK

Det blev seger i träningsmatchen mot Gamla Upsala SK under långfredagen. Vårvärmen har smugit sig in och BP-spelet bjöd även det till rejält. 3-0 skriver vi i resultatkolumnen. ...

Från start saknas båda våra målvakter, Anna Koivunen och Hanna Skogsfors känner båda av skador och vilade mot GUSK. Vi hade därför lånat in Emilia Johansson från Älvsjö AIK denna fredag. På bänken satt även Judith Thorell från flickakademin, född 2009.

Gästande GUSK inledde matchen med mycket energi och skapade några chanser, men BP-försvaret var med på noterna och kunde avstyra. BP tog över spelet mer och mer och matchbilden blev relativt förväntad med stort bollinnehav för vårt rödsvarta lag och försök till snabba omställningar från gästerna.

Efter tjugo minuter tar BP ledningen efter att Sara Olai nickat in en hörna. Ett riktigt Olai-mål som vi sett många gånger där hon helt orädd kastar sig fram och trycker in bollen. Det skapas några bra chanser under första halvlek, men det är inte mycket att skriva hem om.

Sju minuter in i andra halvlek utökar BP ledningen genom Tuva Ölvestad som avslutar från straffområdets långsida. BP vinner bollen centralt, Ida Bengtsson driver den framåt och serverar Ölvestad skottläget som hon förvaltar.

I 65:e minuten är det samma firma som är framme. Ida Bengtsson vinner bollen på högerkanten, driver in centralt och passar bollen till Tuva Ölvestad som tar emot, tar ett kliv och dunkar in 3-0 via stolpen. Ett klassmål.

Mot slutet tröttnar GUSK rejält och BP kommer i flertalet anfallsvågor som kunde ha resulterat i fler mål, men det stannar vid tre gjorda idag.

Det återstår en träningsmatch innan vi drar igång OBOS Damallsvenskan, lördag 6 april 13:00 möter vi KIF Örebro hemma på Grimsta. Premiären i OBOS Damallsvenskan spelas lördag 13 april 13:00 mot Linköpings FC. Köp biljett här.