DAM: Inför IK Uppsala – BP

DAM: Inför IK Uppsala – BP

Share

DAM: Inför IK Uppsala – BP

Efter förra veckans förlust mot Linköping är det på söndag eftermiddag dags för en riktig rysare. BP åker till Studenternas för möte med IK Uppsala som ligger tre poäng före i tab ...

Efter förra veckans förlust mot Linköping är det på söndag eftermiddag dags för en riktig rysare. BP åker till Studenternas för möte med IK Uppsala som ligger tre poäng före i tabellen.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Klara Andrup)

Efter VM-uppehållet tjuvstartade OBOS Damallsvenskan förra veckan när serietvåan Linköping besegrade BP på Grimsta. Även om det var trist med noll poäng kunde vi njuta extra av Klara Andrups fantastiska reducering från 25-30 meter.
Grattis till det fina målet, visst siktade du i bortre krysset?
– Ja, faktiskt hann jag både tänka och sikta. Jag fick perfekt träff med högern – väldigt skönt!
Hur är läget med dig och truppen efter veckans träningar?
– Det är bra, inga allvarliga krämpor så alla är tillgängliga.
Du har varit med om spännande serieavslutningar förut, något som är annorlunda nu?
– Jo, det har varit lite nervigt de senaste höstarna. I år blir det som förr; varje match är viktig och vi måste ta poäng.

Ja, BP ligger ju på nedflyttningsplats vilket gör att det måste in fler poäng på kontot. Det är tre pinnar upp till söndagens motståndare så vi kan se fram mot en riktig rysare. Lagen möttes på Grimsta i seriepremiären, då Uppsala lyckades komma tillbaka från ett tidigt underläge och klara 2-2.

Alla spelare är alltså tillgängliga och därmed har vi en uppfriskande konkurrens om platserna i matchtruppen. Jämfört med förra helgen är Mathilda Johansson Prakt tillbaka och Line Wessman är utanför.

Motståndarna
IK Uppsala Fotboll bildades så sent som 2016 och tog året efter över damverksamheten från IK Sirius. 2020 debuterade man i högsta serien men sejouren blev bara ettårig. 2022 blev det en tredjeplats i Elitettan och kvalförlust mot BP. I och med Eskilstunas tvångsnedflyttning fick man ändå en allsvensk plats. Med tanke på förutsättningarna har man lyckats väl och ligger för närvarande ovanför strecken.

Det är lätt att ta sig till Uppsala och regnet ser ut att hålla sig borta, så ta gärna en tur norrut och stötta BP! Avspark klockan 15.00. Biljetter köpes via denna länk. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till fotbollsförbundets hemsida eller appen ”Min fotboll”.

BPs matchtrupp
1 Nichole Persson (mv), 30 Anna Koivunen (mv), 3 Julia Olsson, 5 Wilma Wärulf, 6 Sara Nordin, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 12 Louise Lillbäck, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Fanny Hjelm Rönnlund, 17 Saga Swedman, 18 Ida Bengtsson, 19 Vera Blom, 24 Filippa Wallén

OBOS Damallsvenskan, omgång 18 (match 19 för BP)
IK Uppsala – BP
Söndag 3 september kl 15.00
Studenternas, Uppsala