BP avslutade med efterlängtad seger mot Älta

BP avslutade Division Ett Södra Svealand med en knapp bortaseger mot Älta på söndagen. Därmed slutade man fyra poäng före serietvåan Sätra SK. Text: Tore Kleist Foto: Pato Mont ...

Text: Tore Kleist

Söndagen bjöd på ännu en målmässigt jämn match mellan BP och Älta, men den här gången stod till slut BP som slutsegrare med 2-1. Matchen hade ingen betydelse för tabellplaceringarna, men det är väl skönt att äntligen besegra Älta och att avsluta serien med en trepoängare, eller hur sportchef Staffan Jacobsson?
– Jo tack, det känns bra att gå in i Elitettan-kvalet med en seger i bagaget. Vi kommer att behöva höja oss till de matcherna, men det är inget som oroar mig.

BP hade som många gånger under året ett stort bollinnehav, men Älta lyckades freda sig bra och det skapades inte många målchanser. Det återstod endast ett par minuter av första halvlek när seriens skyttedrottning Michelle Rojas Flores kunde ge BP ledningen på en passning från Daniella Novaković. Tidigt i andra halvlek kvitterade Älta genom Natalia Fuentes, och det såg länge ut som det skulle bli fjärde match lagen emellan utan BP-vinst. BP skulle dock få sista ordet. Med tio minuter kvar spelade inhoppade Johanna Lindell fram Novaković som slog in sitt 14:e mål för säsongen, vilket gav henne en delad sjätteplats i skytteligan.

Nu väntar det spännande kvalet till Elitettan. För BPs del gäller matcher mot IK Rössö från Uddevalla, med bortamatch nästa söndag och avgörande hemmamatch lördag 20 oktober.

Division 1 Södra Svealand
Älta IF – BP
1-2 (0-1)
Mål:  Älta: Natalia Fuentes 48    BP: Michelle Rojas Flores 43; Daniella Novaković 80
Varningar:  Älta: Natalia Fuentes
Domare: Camilla Roll Hellemarck