Till minne av Hans Nord

Till minne av Hans Nord

Share

Till minne av Hans Nord

IF Brommapojkarna sörjer bortgången av Hans ”Nordan” Nord. Nordan var en legendarisk ledare i BP, och även en av totalt fyra personer som har verkat i BPs tjänst i mer än 50 år. ...

IF Brommapojkarna sörjer bortgången av Hans ”Nordan” Nord. Nordan var en legendarisk ledare i BP, och även en av totalt fyra personer som har verkat i BPs tjänst i mer än 50 år.

Otaliga är de spelare, i många olika årskullar genom alla år, som har passerat revy med Nordan som ledare i BP. Nordan fanns alltid på plats och var tillgänglig för alla, och bidrog alltid med god stämning i omklädningsrummet. Nordan stod helt enkelt för mycket av den föreningsanda och uppfostran som är så viktig i alla föreningar och lag, inte minst i BP med alla unga spelare. Nordan var också noga med ”puts och studs” som man säger i det militära. Hundratals är de spelare som genom Nordan har lärt sig ordning och reda, dvs hur man växer som person även på sidan av plan. Att man ska äta och sova rätt, ha med sig rätt utrustning, alltid komma i tid, vara en schysst kompis mm. 

Nordan var som ledare en riktig allt-i-allo och fixare, vilket även inkluderar olika självpåtagna roller som kock och naprapat. Med Nordan som ledare behövde spelare och övriga ledare aldrig vara hungriga.

Nordan var under många år aktiv som ungdomsledare i olika lag och i mängder av olika ledarroller. Därefter tog han rollen som lagledare för herrlaget i hela 18 år (1998-2015), och därmed under en epok där herrarna avancerade från Division Två till Allsvenskan för första gången 2007. En härlig person och ledare som var av starkt bidragande betydelse för BPs utveckling och popularitet, genom att alltid skapa en god stämning i gruppen, bl a med leken ”Lådan”, Skogaholmslimpan, skoputs och Tigerbalsam.

I samband med herrlagets match mot GAIS söndag 14 april 15.00 samt vid damlagets match mot Sundsvalls DFF torsdag 18 april 19.00 kommer en minnesstund att hållas innan avspark. I samband med båda matcherna, samt i föreningens klubbhus, kommer en kondoleansbok att finnas för den som önskar lämna en hälsning till Nordan.