HERR: Seger i träningsmatchen mot Hammarby

Landslagsuppehåll i Allsvenskan ger chans till vila, men innan dess hann våra herrar spela en träningsmatch mot Hammarby IF där flera spelare som fått lite mindre speltid i Allsve ...

Landslagsuppehåll i Allsvenskan ger chans till vila, men innan dess hann våra herrar spela en träningsmatch mot Hammarby IF där flera spelare som fått lite mindre speltid i Allsvenskan fick matchtempo i benen. Spelmässigt lätt sönderryckt i andra halvlek då båda lagen byter spelare friskt, men resultatmässigt trevligt att BP vinner med 1-0.

Första målet är vackert. Monir Jelassi har tidigt fått ett fartmässigt övertag mot Simon Strand och nyttjar sin snabbhet när han enkelt tar sig förbi sin motståndare, rycker några meter innan han lämnar över bollen till Nikola Vasic som lägger över bollen på vänsterfoten och placerar enkelt in ledningsmålet.

BP kontrollerar merparten av den första halvtimmen och skapar ytterligare några farligheter, men Davor Blazevic i Hammarbys mål får god hjälp av sina medspelare i att avstyra i avgörande lägen. Vasic kommer till två avslutslägen som bör vara mål. Först når han fram med tårna och stöter bollen mot mål, men rakt på Blazevic. Några minuter senare slår Heggem ett fint inlägg som Vasic får mycket tid att ladda för men nicken går utanför stolpen.

BP gör tre byten i paus då Alexander Abrahamsson och Liiban Abadid gör Amadeus sögaard sällskap i backlinjen istället för Jepser Löfgren och Torbjørn Heggem. Samtidigt kliver Zeidane Inoussa in istället för Kevin Ackermann. Tio minuter senare komer även Alexander Jensen in tillsammans med nyförvärvet Alex Timossi Andersson som fick sina första minuter i den rödsvarta tröjan.

BP fortsätter dominera matchbilden och särskilt Zeidane Inoussa kommer in med mycket energi offensivt. Det skapas chanser fårn flera håll och defensivt är det bara enskilda slarviga passningar som skapar någon oreda för försvaret. Filip Sidklev behöver inte anstränga sig nämnvärt under stora delar av matchen. Först i 83:e minuten får Hammarby till ett anfall som ställer Sidklev på prov, då visar han upp fina reflexer och avstyr mål från nära håll.

Inga fler mål görs och slutresultatet skrivs till 1-0 för BP.