Sara Eriksson skriver seniorkontrakt

Sara Eriksson skriver seniorkontrakt

Share

Sara Eriksson skriver seniorkontrakt

Sara Eriksson, 16 år, hade en trevlig måndag i november. Under förmiddagen kom kallelse till landslagssamling på Bosön och på kvällen skrevs det första seniorkontraktet under. Deb ...

Sara Eriksson, 16 år, hade en trevlig måndag i november. Under förmiddagen kom kallelse till landslagssamling på Bosön och på kvällen skrevs det första seniorkontraktet under. Debuten i seniorsammanhang skedde redan under 2018 och under 2019 så har det blivit spel i både Elitettan och Svenska Cupen.
– Efter att tagit stora steg under 2019 känns det naturligt att Sara tillhör Dam på heltid 2020. Extra kul med en spelare som tillhört BP hela karriären. En bra speluppfattning, fin touch och en bra inställning är spetsarna, säger Staffan Jacobsson.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Sara Eriksson är född och uppvuxen i Västerort och började tidigt spela fotboll i den rödsvarta tröjan. Väl inne i tonåren spetsades satsningen ytterligare och sommaren 2018 kallades Eriksson till Svenska Fotbollförbundets Utvecklingsläger i Halmstad och har sedan dess varit med på flertalet landslagssamlingar för F03-kullen.

Seniordebuten i BP skedde 2018, dels i Victoria Cup, men framförallt i Division Ett Södra Svealand där det blev en start och ett inhopp. Under säsongen 2019 har Eriksson tillhört den unga, men starka, DamU-truppen som spelat i Svenska Spel F19 och SM F17 parallellt. Under säsongen har det blivit två matcher i Svenska Cupen, innan debuten i Elitettan fick ske när Sara Eriksson byttes in på tilläggstid mot Hammarby IF hemma på Grimsta.
– Sara blir ytterligare en spelare i truppen som tagit steget från DamU till Dam. Sen tidigare har vi bla Michelle Rojas-Flores, Lovisa Norrby, Mathilda Lindström, Rebecka Ayranci-Dahlberg, Alexsandra Lobanova plus ett gäng som för tillfället är collegespelare i USA, säger Staffan Jacobsson.