Pangstart på seriespelet för DamU – HerrU också på vinnarspåret

Pangstart på seriespelet för DamU – HerrU också på vinnarspåret

Share

Pangstart på seriespelet för DamU – HerrU också på vinnarspåret

Säsongen 2019 är äntligen igång på riktigt och medan P19 pch P17-serierna rullat två helger så var dags även för F19 och F17 att inleda seriespelet i helgen. BPs fyra äldsta akade ...

Säsongen 2019 är äntligen igång på riktigt och medan P19 pch P17-serierna rullat två helger så var dags även för F19 och F17 att inleda seriespelet i helgen. BPs fyra äldsta akademilag passade alla på att göra samma sak, vinna.

P17 inledde helgen med en målkavalkad. Det blev klara 6-0 mot Hammarby IF hemma på Grimsta efter att Omar Faraj satt två mål och sedan fått hjälp av Ben Engdahl, Kristoffer Krebs, Paulos Abraham och Daniel Svensson som satte varsitt mål.

F17 spelade även de under lördagen och vann hemmapremiären i F17 SM med 2-0 mot Västerås BK30. Perfekt start på seriespelet i F17 Mellersta Svealand.

Under söndagen fick F19 gå upp tidigt för att flyga till Luleå och sedan ta bussen till Piteå där premiär väntade mot ett starkt hemmalag. Men, BP var ännu starkare och vinner med klara 4-1. Målskyttar för BP var Angelica Kreüger, Tove Lundborg, Amanda Halvarsson och Eli Söderberg.

P19 ville inte vara sämre och reste öven till bortamatch där de ställdes mot IFK Norrköping. Efter 1-1 i halvtid lyckades BP tillslut vinna matchen med 3-2 efter två mål från Ahmed Bonnah och ytterligare ett från Adam Groundstroem.

Tydligt vårtecken med seriestarter och BP-segrar! Heja BP!