P19: Seger mot serieledarna

BP bortaslog serieledande IFK Göteborg med tre mål mot ett. I och med segern klättrar BP upp till en sjätteplats med tio matcher kvar att spela. Nästa match är på fredag hemma mot ...

BP bortaslog serieledande IFK Göteborg med tre mål mot ett. I och med segern klättrar BP upp till en sjätteplats med tio matcher kvar att spela. Nästa match är på fredag hemma mot Västerås SK kl. 19.45.

Första halvlek

På en fin hybridplan började BP starkt med flertalet anfall. Kombinationen av ett bra spel med boll och en lyckad press gjorde att BP kunde ha många och långa anfall.

Just den höga pressen skulle ge utdelning då BP tidigt tog ledningen efter att Philip De Fine Licht varit iskall ensam mot målvakten efter att BP tvingat fram ett misstag från hemmalaget.

IFK Göteborg växte däremot in i matchen och kvitterade efter en inläggsfrispark. Efter kvitteringen tryckte hemmalaget på ytterligare och för BP var det skönt när domaren blåste för halvtid.

Förutom att IFK Göteborg tog över mer och mer i slutet hade spelare och ledare i BP en god känsla och var nöjda med de första 45 minuterna.

Andra halvlek

Den höga intensiteten från båda lagen avtog under den andra halvleken och varken BP eller Blåvitt fick till sitt spel.

Med en dryg kvart kvar att spela fick IFK Göteborg en utvisningen vilket gjorde att BP kunde ta över den annars jämna matchen.

Sent in i matchen kom ledningsmålet efter att Philip De Fine Licht gjort sitt andra mål för kvällen. Minuten senare fick Gustav Renman ett gult kort.

Hemmalaget gav det en ärlig chans av den korta tid som fanns kvar, men istället för en kvittering kunde BP istället sätta spiken i kistan genom Gustav Renman som satte dit 3-1 för BP.

BP vann således mot IFK Göteborg som leder serien. Segern ger självförtroende för ett lag som så sent som för en vecka sen förlorade mot bottenlaget GAIS. Nu väntar Västerås SK den 25 augusti på Grimsta IP. Matchen sänds på BPTV.se.