P19: Ännu en derbyseger

P19: Ännu en derbyseger

Share

P19: Ännu en derbyseger

Ännu en derbyseger för BP. Djurgårdens IF besegrades i en match fylld av känslor, varningar och mål. Nästa match hemma mot IFK Norrköping. Första halvlek Matchen började jäm ...

Ännu en derbyseger för BP. Djurgårdens IF besegrades i en match fylld av känslor, varningar och mål. Nästa match hemma mot IFK Norrköping.

Första halvlek

Matchen började jämnt men efter drygt tio minuter tog Djurgårdens IF tag i taktpinnen och kunde med sina långa anfall styra spelet. BP hade svårt att komma in i pressen och fick försvara lågt. 

Ted Holstein blev i den 27:e matchminuten varnad. 

Efter dryga halvtimmen hade BP vuxit in i matchen och jämnat ut spelet. Rödsvart skulle även ta ledningen efter att Milo Norrby nickat in ledningsmålet efter ett fint inlägg från Max Rahman. 

Efter ett kortare avbrott utökade BP sin ledning efter mål från Philip De Fine Licht. I pausvilan var känslan att BP sakta men säkert fått bättre kontroll på matchen och på Djurgårdens anfallsspel. 

Andra halvlek

BP drog ner på tempot och spelade på sin tvåmålsledning. En plan som såg ut att fungera bra, men en bjudning från BP gjorde att blåränderna kunde reducera. 

Max Rahman fick i den 65:e minuten syna det gula kortet. 

I och med gästernas reduceringsmål blev det nerv i matchen. När Djurgårdens IF sedan fick en spelare utvisad var känslan att BP skulle ro båten i hamn utan större besvär men riktigt så enkelt skulle det inte bli. Djurgårdens IF kunde efter ett tag, trots numerärt underläge, ha majoriteten av bollen och de kunde trycka upp flertalet spelare. BP försvarade däremot bra och höll motståndarna en bit utanför eget straffområde. 

I slutet av matchen har BP dubbla chanser att avgöra matchen, men inget av de två frilägen laget hade resulterade i mål. Det hettade även till på planen och Philip De Fine Licht fick först ett gult kort och sedan ett till och anfallaren blev därmed utvisad. Även Elis Axelsson och Rasmus Jansson blev varnade. 

BP höll undan och vann med två mål mot ett i derbyt mot Djurgårdens IF.

P19

BP – Djurgårdens IF

2-1 (2-0)