Oscar Pettersson lämnar BP

Oscar Pettersson lämnar BP

Share

Oscar Pettersson lämnar BP

Anfallaren Oscar Pettersson lämnar BP efter två fina säsonger med spel i varenda seriematch och som vår bäste målskytt två säsonger i rad. Nu går kontraktet ut och nya utmaningar ...

Anfallaren Oscar Pettersson lämnar BP efter två fina säsonger med spel i varenda seriematch och som vår bäste målskytt två säsonger i rad. Nu går kontraktet ut och nya utmaningar väntar.
– Oscar har presterat på en hög nivå hos oss och bidragit till att vi som förening tagit stora kliv, säger sportchef Philip Berglund. 
– En anfallare har som roll att producera poäng och det har Oscar verkligen gjort. Vi är tacksamma för det och när hans kontrakt nu går ut så får vi önska honom lycka till i vad som väntar härnäst. Vi har förståelse för att han vill testa något nytt även om vi gärna hade haft honom kvar hos oss.

Oscar Pettersson om att lämna BP.
– Jag kommer att vara evigt tacksam för att BP trodde på mig när jag kom från en strulig säsong i Akropolis med bara tre startade matcher. Jag har under mina två år haft turen att få spela under fantastiska tränare och delat omklädningsrum med underbara lagkamrater och skaffat mig vänner för livet.
– Att både ha fått vara med och bidra till avancemanget upp till Allsvenskan och lyckas hålla kvar BP i Allsvenskan är fantastiskt. Detta är en tid i mitt liv fyllt av bara bra minnen och jag önskar föreningen, alla spelare och eldare all lycka till i fortsättningen. 
– Jag kom hit som en trasig människa på och utanför planen men lämnar som en hel människa igen. 

24 mål på 60 seriematcher. Totalt 65 tävlingsmatcher och 25 mål. På det har han även noterats för 16 målgivande passningar från sin kantposition. Oscar Petterson har varit starkt bidragande i vårt herrlag de två senaste säsongerna. Han kom från Akropolis IF inför säsongen 2022 och dessförinnan hade han tillhört Djurgårdens IF med några enstaka allsvenska matcher på meritlistan. Moderklubben är Bromstens IK där han var kvar upp till tonåren. 

Efter att Oscar skrev på fortsatte han först i sin roll som vänsterytter där han kunde vika in i plan och skjuta med sin högerfot. I en träningsmatch på försäsongen 2022 fick han täcka upp på högerkanten och resten är på något vis BP-historia. Från högerkanten kunde ”OP” nyttja sin snabbhet, kom runt och med högerfoten fick han till riktigt fina inlägg och inspel som gav mål – när han själv inte gick på avslut och dunkade upp bollar i nätmaskorna. Siffrorna talar för sig själva och de två säsongerna i rödsvart gav med rätta eko. Kontraktet med BP går nu ut och Pettersson lämnar för en ny utmaning. Vi önskar Oscar all lycka i kommande steg i karriären.