Offensiva Albin Linnér återvänder till BP

Offensiva Albin Linnér återvänder till BP

Share

Offensiva Albin Linnér återvänder till BP

Djursholms-sonen Albin Linnér återvänder till Grimsta och ansluter till BP inför Superettan 2019. 19-åringen kommer senast från AIK och har under säsongen varit utlånad till Vasalu ...

Djursholms-sonen Albin Linnér återvänder till Grimsta och ansluter till BP inför Superettan 2019. 19-åringen kommer senast från AIK och har under säsongen varit utlånad till Vasalunds IF i Division Två. Linnér har skrivit på för två år med BP. 
– Albin är en ung och utvecklingsbar spelare med fina offensiva egenskaper. Spelar med fart, är bra en mot en och är tvåfotad. Vi ser honom framförallt i offensiva positioner framåt i planen, men han har också klarat av att spela wingback tidigare, berättar Roberth Björknesjö, Manager Herr i BP.

Albin Linnér har ett kort förflutet som ungdomsspelare i BP. Den mesta fotbollsutbildningen har dock kommit i FC Djursholm innan AIK lockade med ett kontrakt inför säsongen 2017. I AIK seniordebuterade Linnér tämligen omgående i en försäsongsmatch mot Vasalunds IF, en debut då han även passade på att göra mål.

Speltiden i Allsvenskan med AIK begränsades till U19-laget och under 2018 lånades Linnér ut till Vasalunds IF i Division Två. I seriesegrande Vasalunds noterades Linnér för 24 matcher och tre mål. Till 2019 väntar spel med BP i Superettan med Grimsta som nygammal hemmaplan för Albin Linnér.

Fakta
Ålder: 19 (20 i februari)
Längd: 187 cm
Tidigare klubbar: FC Djursholm, AIK, Vasalunds IF (lån)
Landskamper: 2 U19