Nya utmaningar väntar för Dali Savic

Nya utmaningar väntar för Dali Savic

Share

Nya utmaningar väntar för Dali Savic

Under fyra år har vi vant oss vid att se Dali Savic leda U19 till seriesegrar och Ligacupguld. Dessutom har U21-serien frodats under Savic ledning och under hösten klev Savic upp s ...

Under fyra år har vi vant oss vid att se Dali Savic leda U19 till seriesegrar och Ligacupguld. Dessutom har U21-serien frodats under Savic ledning och under hösten klev Savic upp som assisterande tränare i herrtruppen under hösten 2018. När säsongen nu är över står det klart att Dali Savic lämnar BP för nya uppdrag.
– Tiden i BP har förberett mig för uppdrag på seniornivå, berättar Savic.

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

Dali Savic anslöt till BP inför säsongen 2015 och har sedan dess varit huvudansvarig för U19 och även U21. Med U19-truppen kan vi notera två seriesegrar i U19 Allsvenskan Norra samt ett guld i Ligacupen 2017. Med U21 har Savic noterats för ett silver. Fyra säsonger med framskjutna placeringar varje säsong har det blivit med truppen som är det sista viktiga steget från akademin till seniorverksamheten.
– Det har varit en ära att jobba i BP. Alla spelare som passerat genom U19 under mina år som tränare har varit fantastiska och några har blivit riktigt bra också, säger Dali Savic.
– Det känns fantastiskt att ha gått från U19, via U21 till att nu under hösten fått träna herrlaget. Det är ju BPs melodi, att om man är tillräckligt bra så får man gå hela vägen.

Nu är alltså den här tiden i BP över. Ledighet väntar i december och sedan något nytt för Dali Savic.
– Jag till tacka alla jag jobbat med i BP, spelare, ledare, alla på Sportkontoret och styrelsen. Jag hoppas att jag en gång kan komma tillbaka till föreningen i någon roll.

BP vill passa på att tacka Dali för insatserna och arbetet som gjorts under de senaste fyra åren. Vi önskar stort lycka till i kommande uppdrag.