Mathilda Johansson Prakt lämnar BP

Share

Mathilda Johansson Prakt lämnar BP

Anfallaren Mathilda Johansson Prakt lämnar BP efter tre och en halv säsong. Efter att ha stänkt in mängder av mål går nu karriären vidare på annat håll. – Prakt anslöt sommaren 20 ...

Anfallaren Mathilda Johansson Prakt lämnar BP efter tre och en halv säsong. Efter att ha stänkt in mängder av mål går nu karriären vidare på annat håll. 
– Prakt anslöt sommaren 2020 började ösa in mål. Vinner interna skytteligan både 2020 och 2021 och är en stor anledning till att vi går upp i allsvenskan. Alltid ett föredöme och uppskattad av såväl ledare som spelare, säger sportchef Staffan Jacobsson. 

Mathilda Johansson Prakt om att lämna BP
– Jag ser tillbaka på mina år i BP med många fina minnen, jag har träffat vänner som jag kommer att behålla även efter tiden i föreningen. Jag är väldigt glad över att ha varit med på resan från mittenlag i Elitettan till det historiska avancemanget till Allsvenskan och att vi lyckades med vårt mål att stanna kvar i högsta serien.
– Jag önskar spelare, ledare, publik och alla andra som hjälpt till i föreningen lycka till i fortsättningen. 

Johansson Prakt anslöt till BP mitt under pandemisäsongen 2020. Efter starka insatser i IFK Norrköping och IFK Kalmar fick hon chansen i schweiziska FF Lugano, men då pandemin ställde in ligan i Schweiz blev det istället ett kontrakt med BP, som etablerat sig i Elitettan. Med Prakt på topp tog BP kliv i tabellen och säsongen 2021 blev särskilt lyckosam då vi tog oss till allsvenskt avancemang. Väl i OBOS Damallsvenskan kan vi notera att Mathilda Johansson Prakt är vår historiska första allsvenska målskytt på damsidan, detta när hon gjorde 1-0 hemma mot Umeå IK i den andra omgången. 

Klart noterbart är att Johansson Prakt gjorde sitt sista mål i BP i sin 100:e tävlingsmatch när hon nådde fram och stötte in 4-1 mot KIF Örebro på bortaplan. Totalt blev det 101 spelade matcher och 31 mål, vilket placerar henne på delad tolfte plats i damlagets historiska skytteliga.