<strong>Magnus Pålsson ny huvudtränare för P17</strong>

Magnus Pålsson ny huvudtränare för P17

Share

<strong>Magnus Pålsson ny huvudtränare för P17</strong>

Ny huvudtränare för vårt P17 blir Magnus Pålsson. En välutbildad och erfaren tränare som har flera år på både seniornivå och akademinivå kliver in för att ta nästa kliv.- Jag har ...

Ny huvudtränare för vårt P17 blir Magnus Pålsson. En välutbildad och erfaren tränare som har flera år på både seniornivå och akademinivå kliver in för att ta nästa kliv.
Jag har fått en väldigt bra start och ett bra bemötande nu under min första tid i klubben. Jag talade först med Philip och Henrik och har även träffat Ulf, som är ett välbekant ansikte från förra året där vi möttes i Damallsvenskan. Sen så har alla som är kvar inom staben från förra året varit väldigt trevliga och tillmötesgående och berättat det vi behöver veta, så det har varit en väldigt bra start, säger Magnus Pålsson.

Sportchef Philip Berglund ansvarar för tillsättningen av huvudtränare i P17 tillsammans med Henrik Jurelius, teknisk direktör.
– Precis som i P19 vill vi ha en merit och välutbildad huvudtränare som kan höja hela verksamheten. Vår ambition är ju att fostra spelare till vårt herrlag och vill på alla sätt förbereda våra unga spelare för det steget. Det gör vi med en så bra miljö som möjligt med så bra tränare som möjligt.

Magnus Pålsson inledde sin tränargärning i utkanterna av Lund som ungdomstränare i Södra Sandby IF. Parallellt utbildade han sig via Skånes Fotbollförbund för vilka han genomförde träningar för uttagningar till distriktslag. 2014 gick flytten till Stockholm med första fotbollsuppdrag för Nike. 2016 fick han en roll inom IFK Lidingö som sedemera växte och han fick fler uppdrag inom IFK Lidingö som kulminerade i huvudansvaret för herrlaget i Division 2 under säsongen 2020. Därifrån togs sedan klivet tillbaka till Skåne för jobb inom Helsingborgs IF:s akademi där han efter ett halvår rekryterades som huvudtränare dör Djurgårdens IF damallsvenska lag. I Djurgården blev han kvar under två års tid innan han lämnade under sommaren 2023. Nytt uppdrag blir nu alltså BP:s P17 som just nu förbereder sig för en ny säsong i P17 Allsvenskan.

–  Det är många nya ansikten att lära känna för mig både som personer och spelare. Förra året var en väldigt stark säsong överlag med endast en förlust på hela året och såklart seriesegern. Vår målsättning är att fortsätta arbeta i samma spår och fortsätta utveckla spelare till A-laget. Vi har många bra spelare som säkerligen kan komma dit, men det återstår en del arbete såklart och det är det vi ska jobba på.

Hur stor är omställningen att gå från att träna Seniorlag till att nu ta dig an ett P17-lag?
– Det är alltid en skillnad i vad man fokuserar på. I seniorfotbollen är det mer koncentrerat på att vinna nästa match som sagt. Nu i P17 är det mer fokus på helhetsbilden över hela säsongen angående vad vi behöver utveckla och på så sätt ha en plan för det.

Säsongen är igång nu med träningar, träningsmatcher och det väntar ligacupen om en månad. Vad fokuserar ni på nu de här första veckorna tillsammans?
– Vi har valt att inledningsvis fokusera på vårt höga försvarsspel och nu den här veckan även börja nöta på vårt anfallsspel. Sen så handlar det också såklart om att få ihop gruppen då det är några nya ansikten in som inte känner varandra. Utöver detta har vi även lagt mycket fokus på grunderna i hur man beter sig som fotbollsspelare i Brommapojkarna och gentemot varandra som lagkamrater.

Du har ju varit här på Grimsta som tränare för motståndarklubbar under tidigare år. Hur är det att nu vara här som rödsvart?
– BP är en jättestor klubb som jag har känt till väldigt länge, då jag har bott i Stockholm i tio år, så jag har bra koll. Det känns jättekul att få vara en del av BP. Jag har alltid undrat vad som försiggår innanför väggarna eftersom att det är så många duktiga spelare som kommer härifrån, avslutar Magnus positivt.

Välkommen till BP!