Inför Tyresö FF – BP: Viktig våravslutning på Tyresövallen.
Foto: Örjan Jacobsson

Inför Tyresö FF – BP: Viktig våravslutning på Tyresövallen.

Share

Inför Tyresö FF – BP: Viktig våravslutning på Tyresövallen.

Det är dags för våren sista omgång i Division 1 Södra Svealand. Efter förlusten senast behöver BP ta nya tag och hitta det vinnande spelet igen. Tyresö FF står för motståndet i en ...

Det är dags för våren sista omgång i Division 1 Södra Svealand. Efter förlusten senast behöver BP ta nya tag och hitta det vinnande spelet igen. Tyresö FF står för motståndet i en sen torsdagsmatch.

Ett långt sommaruppehåll väntar, men torsdagens match på Tyresövallen är egentligen höstsäsongens första match. BP och Tyresö möttes i BP:s hemmapremiär i april. Den gången gick segern till BP efter en jämn match och ett sent avgörande av Joy Mertzig. Nu gäller det för båda lagen att inte tappa kontakten med Sätra, som övertog serieledningen med sin uddamålsvinst senast mot P18.
-Det blir en tuff bortamatch mot Tyresö, säger BP:s tränare Marcelo Fernández. Vi är enormt revanschsugna efter förra veckans debacle! Sedan kommer en liten sommarledighet, så på torsdag kan vi tömma de sista krafterna för att nå ett bra resultat.

Efter sommaruppehållet startar serien för BP:s del med match mot Älvsjö, på Grimsta 7 augusti. Före det är det dock match 1 augusti, då Bele Barkarby tar emot i Svenska cupens andra omgång.

Motståndarna
Tyresö FF bildades 1971 och de största sportsliga framgångarna nådde damlaget under tidigt 2010-tal med SM-guld 2012 och Champions League-final 2014. Klubben hamnade dock i ekonomiska bekymmer och damlaget blev tvångsnedflyttat från Damallsvenskan. Förra säsongen kom laget femma i Division 1 Södra Svealand, och efter 13 poäng på de fem senaste matcher har man nu passerat Södersnäckorna och ligger fyra. Hemsidan har fått några ord med tränaren Caroline Sjöblom:
Grattis till fina resultat på sistone! Vad har fungerat extra bra?
-Tack, vi har fått igång ett spel på en högre nivå där fler spelare är delaktiga. Vi har också lyckats få större variation i hur vi skapar målchanser. Det känns på så sätt lite tråkigt med sommaruppehållet nu när vi kommit igång.
Ni har inte vunnit mot något av topplagen. Tror du att chansen finns att vända på steken och vara med och tampas om förstaplatsen?
-De senaste matcherna har vi visat en högre kapacitet, så jag tror absolut att vi kommer att vara med och störa där uppe. Nu hoppas vi på sevärd våravslutning. Jag vågar sticka ut hakan och säga att det är seriens två mest spelskickliga lag som möts på Tyresövallen.

Välkomna att stötta BP även på bortaplan! Det går motorvägsbuss (873,875) från Gullmarsplan.

BP:s matchtrupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 14 Emelie Joelsson, 6 Alexsandra Lobanova, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 23 Lovisa Norrby, 13 Filippa Wallén, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 10 Eldina Ahmić, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Emilie Eriksson, 21 Michelle Rojas Flores, 22 Julia Olsson, 25 Sofia Albertsson, 3 Michaela Larsson, 27 Daniella Novaković

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
Tyresö FF – BP
Torsdag 28 juni kl 20.00
Tyresövallen
Simvägen 4, Tyresö