Inför helgens matcher för U-trupperna

Inför helgens matcher för U-trupperna

Share

Inför helgens matcher för U-trupperna

Toppstrider, höstkänslor och ny slutspelsserie. September är här och med den första höstmånaden börjar vi skönja uppgörelserna i U-truppernas olika serier. Text och foto: Peter ...

Toppstrider, höstkänslor och ny slutspelsserie. September är här och med den första höstmånaden börjar vi skönja uppgörelserna i U-truppernas olika serier.

Text och foto: Peter Appelquist

F19: BP – Eskilstuna United 5/9 20:00 Grimsta – Se matchen på BPTV
Ny matchhelg för DamU som var lediga i helgen som var. Återigen väntar den sena avspark, 20.00 hemma på Grimsta. BP, fast i mittens rike, kommer senast från en jämn match mot Hammarby IF som slutade med förlust med uddamålet, 1-2. Eskilstuna återfinns i botten av tabellen med nio inspelade poäng. Senast blev det förlust mot Piteå IF med 2-0 på hemmaplan.
– Som alltid i F19-serien så väntar en tuff match där lagen vi möter kan komma med etablerade spelare, vi ska göra vårt jobb för att störa Eskilstuna, säger Erik Wahlroth, huvudtränare i DamU.

P19: BK Häcken – BP 7/9 14:00 Gothia Park
BP har möjlighet att hänga på i toppstriden, men då krävs seger mot BK Häcken, som lär komma revanschsuget. Häcken inledde slutspelsserien med att vinna tre raka matcher, för att sedan följa upp det med tre raka förluster. Senast blev det förlust, 6-3, mot Malmö FF på bortaplan.
– Vi ser fram emot matchen mot BK Häcken. Vi gör en bra insats senast mot Djurgården, och har nu ambition att försöka ta vid där vi slutade mot DIF, och finjustera detaljer under träningsveckan, säger Erik Engberg, huvudtränare i P19.
– Häcken var ett topplag förra året, och har inlett hösten starkt. Det blir säkerligen en bra match på Gothia Park!

F17: BP – Djurgårdens IF 7/9 16:00 Grimsta – Se matchen på BPTV
BP-dagen avslutas med spännande F17-match på Grimsta. Det blir en någorlunda tidig seriefinal mellan ettan Djurgården och tvåan BP. De två lagen som innehar platserna när serien räknas samman går vidare till slutspel. Det är dock lite hängmatcher kvar att spela för lagen bakom. 13 omgångar ska spelas, för BP återstår två ytterligare matcher efter helgens match.
– Det är en tuff match som väntar och det krävs att vi kommer upp i den nivå vi vet att vi har i oss, säger Erik Wahlroth, huvudtränare DamU

P17: BP – Halmstads BK 8/9 12:00 Grimsta – Se matchen på BPTV
Toppmatch i P17 Allsvenskan, Halmstad har en hängmatch på toppen och BP är med i klungan som just nu bara har målskillnad mellan sig. Halva serien är spelad efter matchen, den jämna serien kommer säkert att leva hela vägen in i mål.
– Ny tuff match för P17, ännu en match mot toppkonkurrenter i tabellen, säger Jacob Kellgren, huvudtränare P17.
– Vi vet nog vad vi kan förvänta oss av Halmstad, så det gäller att vi kommer upp på samma nivå som förra helgen mot Djurgården för att kunna vinna.
– Vi jobbar vidare den här veckan med att utveckla vårt anfallsspel och kunna erbjuda lite flera alternativ i vårt genombrottsspel. Ska bli kul att möta ett bra lag hemma på söndag och vi hoppas vi kan få matchbilden dit vi vill.

P16: BP – FC Djursholm 8/9 16:00 Grimsta
BP har tagit sig till det avgörande gruppspelet i P16 Nationell och spelar nu för SM-titeln. Först ut väntar möte med FC Djursholm på hemmaplan. I gruppspelet väntar fem enkelomgångar där gruppsegraren avancerar till semifinal i P16 Nationell.
– Djursholm har ett bra och hårt jobbande  lag som alltid erbjuder ett tufft motstånd. Viktigt att vi får en bra start i första matchen, säger Mikael Behre, huvudtränare för P16.
– Det är en spännande grupp med många bra lag. Varje match kommer vara som en final. Väldigt utvecklande för spelarna, vi ser fram emot varje match.