Inför helgens match för U-trupperna

Inför helgens match för U-trupperna

Share

Inför helgens match för U-trupperna

DamU har spelledigt, vilket ger fullt fokus för HerrU i den här artikeln. P19 kan förlänga segersviten hemma på Grimsta, för P17 väntar kort bortaresa till östra delarna av Stockh ...

DamU har spelledigt, vilket ger fullt fokus för HerrU i den här artikeln. P19 kan förlänga segersviten hemma på Grimsta, för P17 väntar kort bortaresa till östra delarna av Stockholm. För både P19 och P17 är det Djurgårdens IF som står för motståndet.

Text och Foto: Peter Appelquist

P19: BP – Djurgårdens IF, lördag 31/8 16:00, Grimsta
BP kommer med två raka segrar i ryggen, 2-1, 2-1 mot Helsingborgs IF och IK Sirius. Täta och jämna matcher, som sig bör på den här nivån. BP har kommit igång efter en resultatmässigt jobbigt start på slutspelsserien.

Djurgården har öppnat liknande som BP och ligger en poäng före i tabellen efter två segrar och tre kryss. Senast kommer hemmalaget från 2-2 mot Malmö FF på hemmaplan.
– Vi ser fram emot matchen mot DIF, ett motstånd som alltid brukar innebära bra fotbollsmatcher och fina individuella prestationer, säger Erik Engberg, huvudtränare P19
– Kan vi bibehålla laginsatsen vi gör mot Sirius senast, så tror jag att vi står bra rustade inför lördagens match.

Matchen direktsänds via BPTV – se sändningen här

P17: Djurgårdens IF – BP, söndag 1/9 15:00, Hjorthagens IP
BP kommer till matchen efter att ha förlorat för första gången på 16 seriematcher. Senast blev det en chockstart mot IFK Göteborg där gästerna snabbt var framme i en övertygande ledning och sen höll undan.

Djurgården är just nu serieledare i P17 Allsvenskan som det enda obesegrade laget. För BP är det tre poäng upp till Djurgården, samt lite målskillnad. En riktig toppmatch att vänta alltså.
– Vi åkte senast på en förlust som gav oss lärdom. Vi har självklart tittat in på vad vi behöver ta med oss för att det inte ska hända igen, men även en del bra saker i vårt anfallsspel, säger Jacob Kellgren, huvudtränare P17.
– Jag tror hela gruppen ser fram emot att åka och möta serieledarna på söndag. Djurgården har utvecklat sitt spel under 2019 och vi möter ett bra lag. Vi behöver studsa tillbaka och komma upp på den nivån vi har visat upp under större delen av säsongen. På pappret en viktig match för vår del, men i praktiken en match där vi ska hitta tillbaka till vårt grundspel och göra det vi är bra på.