Inför Dam: BP – Gamla Upsala SK

Inför Dam: BP – Gamla Upsala SK

Share

Inför Dam: BP – Gamla Upsala SK

Nu börjar BP träningsmatchandet inför Damallsvenskan. Först blir det en Grimstamatch mot nya Elitettan-laget Gamla Upsala SK, GUSK. Text: Tore KleistFoto: Örjan Jacobsson(På b ...

Nu börjar BP träningsmatchandet inför Damallsvenskan. Först blir det en Grimstamatch mot nya Elitettan-laget Gamla Upsala SK, GUSK.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Ella Reidy och Alexsandra Lobanova)

Efter några veckors träning med en i flera stycken ny trupp är det alltså dags för lagen att testa sig i matcher. Med tanke på att det är första matchen, möjligen i oväder och/eller svårspelad plan samt en osäker sjukdomssituation ska vi kanske inte förvänta oss några stordåd. Det ska förstås ändå bli intressant hur tränarstaben väljer att matcha laget och hur långt nyförvärvens introduktion i truppen och spelet kommit. Huvudtränaren Marcelo Fernández följer med laget upp i allsvenskan och säger i en intervju med BP Media att man vill ge många spelare 45-60 minuters matchspel, och att truppläget är ganska bra med några få frågetecken. ”Vi kommer inte att pressa någon att spela första träningsmatchen.” (se hela intervjun här )

Motståndarna
Gamla Upsala SK bildades 1947 och har sedan start haft sin förankring i Gamla Uppsala och de nordöstra kommundelarna. Fotbollen har alltid varit den dominerande idrotten, men klubben har också haft t.ex. bandy, bordtennis och innebandy på programmet. Man kommer 2022 att spela i Elitettan efter förstaplatsen i kvalgruppen med Sollentuna och Team TG.

Matchen live-rapporteras på Twitter. Avspark kl 11.00.
Matchen går även att se live på Spiideo.

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund

Träningsmatch
BP – Gamla Upsala SK
Lördag 29 januari kl 11.00
Grimsta IP, Vällingby