Inför BP – Mallbackens IF Sunne

Inför BP – Mallbackens IF Sunne

Share

Inför BP – Mallbackens IF Sunne

Ingen rast, ingen ro, ingen tid att njuta av tidigare segrar. På söndag är det åter match i Elitettan på Grimsta. Den här gången kommer besöket från Värmland i form av Mallbackens ...

Ingen rast, ingen ro, ingen tid att njuta av tidigare segrar. På söndag är det åter match i Elitettan på Grimsta. Den här gången kommer besöket från Värmland i form av Mallbackens IF Sunne.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

BPs nyförvärv Elin Bergkvist är en av de spelare som har spelat alla fyra matcherna i säsongsinledningen. Bergkvist, som kom från Hammarby IF i vintras, har haft tre olika lagkamrater bredvid sig i mittlåset. Det har stundtals märkts att försvaret ännu inte är helt samspelt, men med fyra spelare (inklusive målvakten Josephine Frigge) lika i alla matcher kan vi också se att utvecklingen går år rätt håll.
– Spelmässigt gjorde vi vår bästa match i onsdags mot Kvarnsveden. Vi hittade ett lugn som vi inte haft tidigare, berättar Bergkvist. Det är väl naturligt när vi nu har spelat några matcher. Det gäller att hela tiden lära känna sina medspelare och göra vad jag kan för att de ska kunna prestera så bra som möjligt.
Vad säger du om spelschemat?
– Jo, det är ju tajt så det finns inget annat än att fokusera på en match i taget. Nu ser jag fram mot söndagsmatchen och att vi förhoppningsvis kan utveckla spelet ytterligare. Mallbacken är ett tufft lag att möta så det gäller att vi är påkopplade från start.
Du är rutinerad och har spelat allsvenskt med både Kalmar och Piteå, och senast i Elitettan med Hammarby. Hur ser du på utvecklingen av elitfotbollen?
– Ja, det har blivit några säsonger nu och jag tycker att att utvecklingen har gått framåt hela tiden. Det finns stora skillnader på många sätt mellan dam- och herrfotbollen men vi går åt rätt håll.

Matchtruppen är intakt sedan senaste matchen, med Tempest-Marie Norlin borta på grund av skada.

Motståndarna
Mallbackens IF från Lysvik i Sunne kommun bildades 1942 och har spelat flera säsonger i högstadivisionen. Senaste sejouren i Damallsvenskan var 2016 och förra året kom man elva i Elitettan. Årets försäsong blev hård för klubben med ett par tunga spelartapp; bland annat saknas Irvina Bajramovic, en av lagets bästa målskyttar föra året, på grund av rehab efter operation. Man har dock inlett serien starkt med sju poäng, den senaste i 1-1-matchen mot IFK Kalmar.

Alla matcher spelas tills vidare utan publik, men går att se i Expressens nya streamingtjänst.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 6 Elin Bergkvist, 15 Wilma Wärulf, 16 Mathilda Prim, 18 Sofia Parkner, 23 Lovisa Norrby, 5 Maja Wiklander, 7 Michelle Rojas Flores, 10 Eldina Ahmić, 11 Daniella Novaković, 13 Julia Olsson, 19 Sara Eriksson, 3 Michaela Larsson, 22 Mathilda Lindström, 25 Emma Lundh

Elitettan, match 5 (omgång 13)
BP – Mallbackens IF Sunne
Söndag 5 juli kl 16.00
Grimsta IP (stängt för publik)