Inför BP – AIK: Cupmöte mellan Elitettan-lag

Inför BP – AIK: Cupmöte mellan Elitettan-lag

Share

Inför BP – AIK: Cupmöte mellan Elitettan-lag

BP har den senaste veckan kunnat njuta av avancemanget till Elitettan. På torsdag blir det en försmak av nästa säsong, då AIK kommer till Grimsta för match i Svenska Cupen. En av f ...

BP har den senaste veckan kunnat njuta av avancemanget till Elitettan. På torsdag blir det en försmak av nästa säsong, då AIK kommer till Grimsta för match i Svenska Cupen. En av flera BP-spelare som tidigare burit svartgult är Felicia Thörngren som haft en fin första säsong på Grimsta.

Text & foto: Tore Kleist

Efter segrar mot Älvsjö och Bele Barkarby är BP framme i tredje omgången av Svenska Cupen. Nu väntar en framtida konkurrent i Elitettan i matchen som avgör vilka som får spela i senvinterns gruppspel. Hur ser ni på chansen att få spela vidare i cupen, tränare Marcelo Fernández?
– Vi kommer till matchen utan att ha något att förlora. AIK har spelat i Elitettan och är förhandsfavoriter. Jag tror dock vi har bra möjlighet om vi får igång vårt passningsspel, och lyckas ta med oss det uppoffrande försvarsspelet från kvalmatcherna.

BPs Felicia Thörngren var den spelare som, tillsammans med målvakten Nichole Persson, hade mest speltid i lagets seriematcher. Var det något du såg framför dig inför säsongen, Felicia?
– Jag hade som mål att ta en plats, men visste också att det fanns flera bra spelare på positionen. Under året har jag haft olika spelare bredvid mig, men eftersom vi har en så tydlig spelidé har det varit lätt att snabbt hitta bra samarbete.
När och var började du med fotboll?
– Från att jag var 5 år tills jag började gymnasiet spelade jag i Huddinge IF, där jag jag också spelade innebandy. När jag började på fotbollsgymnasiet i Solna gick jag till AIK som jag sedan har spelat i flickallsvenskan med.
Och även i Elitettan, om än inte så mycket..?
– Jo, det stämmer. Jag gjorde ett inhopp 2016, mot Hovås vill jag minnas. Nu ser jag fram mot en bra match mot AIK. De är duktiga och spelskickliga.
Fanns det någon person som inspirerade dig till fortsätta med fotbollen upp till vuxen ålder?
– Kristoffer Junegard som jag hade som fotbollstränare på Aspuddens skola var positiv och stärkande under några år som var viktiga i min utveckling. (Junegard är även akademitränare i BP, reds anm).
Vad blir målen inför 2019?
– För personlig del att hålla min ordinarie plats i laget, och så ska vi förstås etablera oss i Elitettan för att senare kunna ta nästa steg.

Motståndarna
Inför säsongen hade AIK målsättningen att lyfta sig ytterligare och nå en plats i Damallsvenskan 2019. Laget lyckades inte alls leva upp till sina egna förväntningar, och till slut blev det en nionde plats. Senast AIK och BP möttes var i Victoria Cup så sent som i september. Då dominerades trupperna av juniorspelare och BP vann med 3-0 efter en inslagen handikappstraff.

Ta chansen att se BP i tävlingssammanhang för sista gången detta år! Avspark på Grimsta kl 19.

Matchen livesänds via BP:s hemsida (klicka här).

BP:s matchtrupp (uppdaterad 1/11):
1 Nichole Persson (mv), 26 Rebecka Ayranci Dahlberg (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 5 Fia Grönborg, 6 Alexsandra Lobanova, 10 Eldina Ahmić, 12 Fia Jonsson, 13 Filippa Wallén, 14 Emelie Joelsson, 15 Rebecka Lundblad Roth, 19 Emilie Eriksson, 21 Michelle Rojas Flores, 22 Johanna Lindell, 24 Ella Sonnelid, 27 Daniella Novaković, Angelica Kreüger

Svenska Cupen, omgång 3:
BP – AIK
Torsdag 1 november kl 19.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré