Herr U: BP vinner.

Herr U: BP vinner.

Share

Herr U: BP vinner.

Strålande sol och kylig luft inför matinén på Grimsta IP när BP och Stocksund hjälper varann att komma i form.  Firma Oscar Faulds / Felix Strängborn förefaller behållt si ...

Strålande sol och kylig luft inför matinén på Grimsta IP när BP och Stocksund hjälper varann att komma i form. 

Firma Oscar Faulds / Felix Strängborn förefaller behållt sin från senaste matchen, i 3’ öppnar Strängborn poängkontot till 1-0 vid bortre stolpe på rak pass att springa in i från Faulds, vackert så. Hela sekvensen kommer ur ett tidigt misstag från gästerna där en lång sidledspassning bryts. Ett påkopplat BP kan genom Max Schulz Slotte minuter senare komma till avslut i utsida burgavel.

Gästerna hittar sin fotboll , rörlig bollbehandlande tålmodig och flyttar sakta men säkert spelet framåt i banan. Vid pass 15’ har man spelat sig fram till ett par avslut på mål och ställt några tuffa frågor till hemmalaget. En är om en hög press som behöver ett ödmjukt svar och en del tekniska färdigheter. I 21’ är BP sånär svarslösa när gästerna stressat fram ett taffligt försök att freda sig. Kort därefter är det hemmalaget som är uppe och avslutar och så fortsätter det en stund, nord/syd fram och tillbaka.

Gästerna har ett skönt lugn i sitt spel på mitten med både en och två speldosor som skapar dramatik genom sin spelintelligens. I 36’ är kommer kvitteringen, inte som en konsekvens av det fyndiga mittfältet, när gästerna tar till vara på ett misstag och placerar bollen otagbart i krysset bakom en chanslös Alexander Westberg, 1-1 vackert och rättvist.

Matchbilden efter första akt är helt jämn i en välspelad historia som i stort skulle glädja vilken hugad fotbollsentusiast som helst, det här är kvalité.

Andra halvlek är inledningsvis ett raseriutbrott av energi med ett avslut från Stocksund i 47’ som Westberg tippar utanför efter en akrobatisk vågrät manöver och ett helt öppet läge för BP i 49’ när Faulds får ett snett inåt bakåt pass av Strängborn som tyvärr avslutas över. 

Gästerna kommer mest helskinnade ur den inledande sturm und drang perioden och får spelet att kugga i något bättre än hemmalaget. Eller rättare sagt det är mer vilja än kunna ett tag från alla håll och kanter innan Chris Fox stänger första kvarten i andra halvlek stolpe in till 2-1, möjligen är det McEnroe marginaler som krävs för att lyckas idag.

Båda bänkarna aktiveras efter 65’ och in kommer vilja orka kunna från båda lagen för att komplettera den redan höga nivån såväl individuellt som kollektivt. Gästerna har en boll i mål i 75’ som döms bort för hands, självklart tänder man ändå till och fortsätter anfalla samlat och kraftfullt och ger Westberg fullt upp. 

Stocksund gör en stark andra halvlek men släcks ner av sin egen ineffektivitet, Alexander Westbergs fenomenala målvaktspel och en backlinje som inte släpper särskilt mycket förbi sig. BP vinner idag tack vare att man är bättre på de små marginalerna, sätter tillräckligt många mål och som vanligt coachas varsamt före under och efter match. 

Träningsmatch

BP – Stocksund 2-1(1-1)

Mål BP Felix Strängborn Chris Fox