HERR: Inför BP – Landskrona BoIS
Zeidane Inoussa från försäsongen. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför BP – Landskrona BoIS

Share

HERR: Inför BP – Landskrona BoIS

Imorgon, lördag 17 februari, är det dags för tävlingspremiär 2024. Det är den första av tre gruppspelsmatcher i Svenska Cupen och Landskrona BoIS står för motståndet. Avspark kl. ...

Imorgon, lördag 17 februari, är det dags för tävlingspremiär 2024. Det är den första av tre gruppspelsmatcher i Svenska Cupen och Landskrona BoIS står för motståndet. Avspark kl. 13.00 på Grimsta IP. 

Läget i BP

BP har under försäsongen mött två allsvenska lag, Djurgårdens IF och AIK. I det första försäsongsderbyt besegrades Djurgårdens IF komfortabelt och rättvist med tre mål mot noll. I mötet mot AIK gick det tyngre och laget förlorade istället med samma siffror hemma på Grimsta IP.

Rödsvart mötte därefter Täby FK i en match som visade att det kan vara rätt stor skillnad på allsvenskan och division 1. BP vann med 7-1 hemma på Grimsta IP. 

I det som får ses som ett genrep inför tävlingssäsongen reste BP till Närke för att möta Örebro SK. Det blev förlust på Behrn Arena efter att den tidigare BP-spelaren, Samuel Kroon, gjort matchens enda mål. 

Landskrona BoIS är en av tre motståndare som BP behöver komma före i gruppen för att avancera till slutspelet i Svenska Cupen. De övriga lagen är BK Häcken och Östersunds FK. 

Landskrona BoIS kommer från en sjundeplats i superettan 2023 och BP får anses vara favoriter i morgondagens match. Läs motståndarkollen här: http://bpfotboll.se/forening/motstandarkollen-landskrona-bois/ 

Liam Jordan, Liam Tahwildaran och Gustav Sandberg Magnusson missar tävlingspremiären till följd av skador. I övrigt är det några spelare som eventuellt missar på grund av lättare skador eller sjukdom. Glädjande är att nyförvärvet Paya Pichkah är redo för spel och kan göra debut i den rödsvarta tröjan redan imorgon. 

Avspark kl. 13.00 på Grimsta IP. Köp din biljett här: https://bp.ebiljett.nu/

Matchen sänds på TV4 Play. Stötta BP genom att köpa ett abonnemang här.