HERR: Inför BP – Halmstads BK
230429 Brommapojkarnas Kevin Ackermann jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Halmstad och Brommapojkarna den 29 april 2023 i Halmstad. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0596

HERR: Inför BP – Halmstads BK

Share

HERR: Inför BP – Halmstads BK

De två nykomlingarna imponerade båda stort under våren men har haft kämpigare på hösten. BP och Halmstads BK har vunnit en match vardera de senaste sju omgångarna. Avspark kl. 15. ...

De två nykomlingarna imponerade båda stort under våren men har haft kämpigare på hösten. BP och Halmstads BK har vunnit en match vardera de senaste sju omgångarna. Avspark kl. 15.00 på Grimsta IP.

Läget i BP

Efter två raka förluster tog BP en poäng borta mot AIK på Friends Arena. Det var en match då lagen turades om att styra men där BP till slut kanske förtjänade fler än en poäng. Särskilt tungt blev poängtappet i och med att BP sent tog ledningen i matchen men där AIK kvitterade tätt därpå. 

Olof Mellberg återfinns på tränarbänken efter att ha varit avstängd senast mot AIK. Spelartruppen är mer eller mindre skonade helt från skador och tränarduon kan välja och vraka inför morgondagens match. 

Om Halmstads BK

Det blåa laget från södra Halland slogs med BP i toppen av superettan i fjol och slutade bakom BP på en andraplats. Precis som det rödsvarta laget är formen svag jämfört med hur laget startade och Halmstads BK behöver samla poäng för att inte bli indragna i en bottenstrid. I den senaste omgången tappade laget en ledning hemma på Örjans Vall till en 1-3-förlust mot IFK Norrköping. 

Den senaste matchen lagen emellan var både dramatiskt och spännande. Trots en utvisning för Halmstads BK och straffmål för BP i den första halvleken så tryckte de blåsvarta på för en kvittering under stora delar av matchen. Men istället för en kvittering tryckte Kevin Ackermann in 2-0 i slutminuterna. 

Senast lagen mötte varandra i allsvenskan på Grimsta IP föll BP med tre mål mot noll. 
Avspark imorgon kl. 15.00 på Grimsta IP. Biljetter hittar du här https://bp.ebiljett.nu/.