Futsal: Julia Olsson med och håvade in en trea i Fisksätra

Futsal: Julia Olsson med och håvade in en trea i Fisksätra

Share

Futsal: Julia Olsson med och håvade in en trea i Fisksätra

Järla IF hade inte mycket att sätta emot när serietvåan BP besökte Fisksätra sporthall. Det blev en klar 6-0-seger för gästerna, som kom med en liten trupp där en ytterligare en ga ...

Järla IF hade inte mycket att sätta emot när serietvåan BP besökte Fisksätra sporthall. Det blev en klar 6-0-seger för gästerna, som kom med en liten trupp där en ytterligare en gammal bekant från Grimstamattan gästspelade.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

BP mönstrade åter en liten trupp med endast en avbytare när BP mötte tabelljumbon Järla IF på söndagen. Målen rullade dock ändå in i ganska jämn takt och tre mål i vardera halvleken gav en ny trepoängare att ta med hem till Bromma. Det var en skön seger efter förra helgens snöpliga uddamålsförlust mot Djurgården. Sigrid Persson visade god målform och noterades för tre mål. Fia Grönborg har lite vinterledigt, men man ställde upp med en annan bekanting från A-laget. Julia Olsson som sommaren 2017 lämnade Grimsta för studier i Florida drar gärna på sig BP-tröjan under sina Sverigevistelser. I somras spelade hon några matcher i Division 1 och nu var det dags för futsal, med en insats som kryddades med ett mål i andra halvlek.
Borta i Florida har Olsson under hösten många matcher för sitt collegelag Embry-Riddle Eagles, ofta tillsammans med Fanny Kristiansson och och Maria Schmiedhofer som också de har spelat i BP.

BP befäste sin andraplats i serien efter Djurgårdens IF, med Älvsjö AIK en placering bakom. Nu blir det ett vinteruppehåll och nästa match för BP spelas mot Älta IF 12 januari, i Stora Mossens sporthall.

RFL Dam Södra Svealand
Järla IF – BP
0-6 (0-3)
Mål: BP: Sigrid Persson 3, Therése Dahlberg, Louise Schillgard, Julia Olsson
Domare: Sajad Al-Hakim
Publik: 31

BP:s laguppställning:
Sofia Stålne (mv) – Therése Dahlberg, Louise Schillgard, Sigrid Persson, Lisa Arnell, Julia Olsson

Intern skytteliga
Fia Grönborg  10
Sigrid Persson  7
Louise Schillgard  7
Lisa Arnell  6
Therése Dahlberg  3
Sandra Lindkvist  1
Julia Olsson  1