Förändringar i damtruppen under sommaren

Förändringar i damtruppen under sommaren

Share

Förändringar i damtruppen under sommaren

Under sommaren blir det tre in och tre ut i BPs trupp som laddar för en stark höst i Elitettan. På målvaktssidan avslutas två lån, ett åt vardera håll och på college-sidan här det ...

Under sommaren blir det tre in och tre ut i BPs trupp som laddar för en stark höst i Elitettan. På målvaktssidan avslutas två lån, ett åt vardera håll och på college-sidan här det grejer. Vi önskar även Fia Jonsson stort lycka till i kommande utmaningar med Älvsjö AIK.

Ut: 
Fia Jonsson – Älvsjö AIK
Efter två och ett halvt år i BP lämnar Fia Jonsson för nya utmaningar. Tiden i BP präglas av dubbla knäskador som tyvärr hållit Jonsson utanför spel, men med en viktig roll i omklädningsrum och som stöd för lagkamraterna. Nu går karriären vidare och vi önskar Fia stort lycka till i Älvsjö AIK, serieledare i Division Ett Södra Svealand.

Emma Lillbäck – college
Efter ett halvår i BP står det klart att Emma Lillbäck lämnar under sommaren för spel och studier på college i USA.

Nichole Persson – Djurgårdens IF (avslutat lån)
Nichole Persson bidrog starkt till BPs avancemang till Elitettan och prestationerna uppmärksammades av allasvenska Djurgården som värvade Persson inför säsongen. För att få matcher i kroppen lånades Persson tillbaka till BP under våren. I juli avslutas lånet och vi önskar Nichole stort lycka till i Damallsvenskan.

In:
Lovisa Norrby – tillbaka från college
Efter ett år i USA återvänder Lovisa Norrby till BP. Norrby etablerade sig snabbt i BPs backlinje som tonåring och blir en hemvändare till BP och Västerort.

Mathilda Lindström – tillbaka från college
Efter lite skadeproblem var 2018 ett år utan mycket speltid för Lindström, under sommaren väntade ett år i USA som nu är till ända. Lindström har redan hunnit visa upp sig under sommaren, vi minns alla inhoppet mot Borgeby FK där ”Matte” endast behövde en minut på sig för att näta.

Kaisa Nilsson – tillbaka från lån
Nilsson skrev på för BP inför säsongen 2019 och har spenderat våren på lån hos Gamla Upsala SK. Lånet avslutas i juli och målvakten återvänder till full träning med BP.