F19: Tre poäng i höstpremiären!

BP inledde hösten på bästa sätt med en bortaseger mot Jitex BK. Liksom i ganska många matcher i våras hamnade man i underläge tidigt, men kunde sedan vända till 3-1. Text: Tore ...

Text: Tore Kleist
Bild: Ronny Gutebrand
(På bilden: Sirelle Maroutian, arkiv)

Ett BP-självmål efter en kvart gjorde att vinnarna av den södra vårgruppen gick mot en halvtidsledning. BP ville förstås annat och strax före paus kunde Sirelle Maroutian få in kvitteringen. Precis i början av andra halvlek tog BP ledningen genom Augustra Priks och slutresultatet fastställdes i slutminuterna av Fatim Bangus.

– Vi gör en stark prestation och spelar under långa perioder bra mot ett välspelande motståndarlag, kommenterar BPs tränare Anders Blomqvist. Avgörandet kommer med ett par minuter kvar, men vi skapade chanser nog att avgöra tidigare.

Det är kul att Sirelle Maroutians visar målform direkt efter sommaruppehållet. I våras gjorde hon sex mål på lika många matcher. Ett extra grattis skickar vi även till Fatim Bangus som startade alla tio seriematcher i våras och nu gjorde sitt andra mål.

I höstseriens andra omgång tar BP redan på onsdag emot BK Häcken på Grimsta. Avspark kl 16.

BPs laguppställning
Hanna Skogsfors (mv), Edith Rörsgård, Ebba Melin (Amani Ayed 60), Fatim Bangus, Augusta Priks, Vilma Sjölander (Märta Sundberg 70), Ellen Michelsson, Vera Österplan (Josefine Gutebrand 80), Gabriella Potamitis, Sirelle Maroutian, Andrea Nikolic (Ana Nikolic 60)

Fakta Svenska Spel F19 Höstserie A, omgång 1
Jitex BK – BP 1-3 (1-1)
Mål:   JBK: Självmål 16   BP: Sirelle Maroutian 42; Augusta Priks 46; Fatim Bangus 87
Varningar:  JBK: Hanna Andreasson BP: Ana Nikolic
Domare: Mohamad Bahsson
Publik: ingen uppgift