Emma Lundh återvänder till BP

Emma Lundh återvänder till BP

Share

Emma Lundh återvänder till BP

Emma Lundh återvänder till BP efter efter en 13 år lång utflykt med spel i Allsvenskan, landslaget och Liverpool FC. Senast ansluter Lundh från allsvenska topplaget Vittsjö GIK.- ...

Emma Lundh återvänder till BP efter efter en 13 år lång utflykt med spel i Allsvenskan, landslaget och Liverpool FC. Senast ansluter Lundh från allsvenska topplaget Vittsjö GIK.
– Jag är väldigt glad över den här lösningen, säger Emma Lundh till hemsidan.

Text och foto: Peter Appelquist

Lundh började spela fotboll i IFK Viksjö. Därefter spelade hon för Bele Barkarby IF och efter det blev det fem år i BP. Inför återkomsten är Lundh noterad för 49 seniormatcher och 29 seniormål i den rödsvarta tröjan.
– Jag ser fram emot att dra på mig BP-tröjan igen, jag har många fina minnen från min tid i klubben och hoppas skapa nya med det här laget.

2006 gick Lundh till Hammarby IF, där hon debuterade i Allsvenskan. Lundh hann även spela med Djurgårdens IF och AIK i Allsvenskan och Division Ett, innan hon inför säsongen 2012 värvades av Linköpings FC, där hon skrev på ett tvåårskontrakt. Lundh spelade 17 matcher och gjorde sex mål i Damallsvenskan 2012. I februari 2013 återvände Lundh till AIK. I augusti 2015 lånades Lundh ut till norska Lilleström SK. I januari 2016 värvades Lundh av engelska Liverpool FC. Hon skrev på ett ettårskontrakt med möjlighet till förlängning på ytterligare ett år. Lundh spelade 12 matcher och gjorde ett mål i Women’s Super League 2016.

I januari 2017 värvades Lundh av Vittsjö GIK. Efter två och en halv säsong med det allsvenska topplaget flyttar Lundh nu alltså hem till Västerort och BP.
– Med Emma får vi in ytterligare kompetens i offensiven, rutin och en återvändare. Självklart är det kul att hon vill återvända till BP efter många år, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Det återstår tio matcher att spela i Elitettan 2019 och BP är i behov av poäng för att säkra nytt kontrakt i serien.
– Både spelare och ledare gör allt vi kan för att hamna på rätt sida strecket i slutet av oktober. Om alla gör sitt bästa i kommande 3 månader är jag övertygad om att vi lyckas, säger Staffan Jacobsson.