DAM: Inför BP – KIF Örebro

DAM: Inför BP – KIF Örebro

Share

DAM: Inför BP – KIF Örebro

Text: Tore KleistFoto: Henke Råssmo(På bilden: Klara Andrup mot GUSK) KIF Örebro kommer till Grimsta för träningsmatch på lördag. Det blir lagens sista test inför den efterläng ...

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Klara Andrup mot GUSK)

KIF Örebro kommer till Grimsta för träningsmatch på lördag. Det blir lagens sista test inför den efterlängtade seriepremiären nästa helg.

Nästa helg väntar den allsvenska premiären då BP tar emot Linköping på Grimsta. Lördagen bjuder på sista tillfället att i match testa spelare och spelsystem för BP och gästerna från Närke. Efter en bra start på träningssäsongen har BP bjudit på varierande kvalitet i spel och resultat. De senaste veckorna har flera spelare saknats av olika anledningar och ledarteamet har inte riktigt haft möjlighet att få kontinuitet i uppställningarna. Å andra sidan har flera av de nya och unga spelarna fått ganska mycket plantid. Vi får hoppas att de allra flesta i truppen nu är tillgängliga för spel i tid för att kunna spela i helgen och komma i god form inför Linköping-matchen!

I förra årets serie tog BP fyra poäng mot lördagens motståndare, med den mycket viktiga bortavinsten med 4-1 som fint minne.

Motståndarna
KIF Örebro (där KIF historiskt står för Karlslunds IF) spelade i Damallsvenskan från 2003 till 2017 och är sedan 2019 tillbaka i högsta serien. De senaste tre åren har man slutat åtta, nia och tia och nu vill man förstås vända trenden. I Svenska Cupens kom man trea i gruppen där de tre andra Stockholmslagen fanns med.

Välkommen till Grimsta! Avspark kl 13. Fri entré. Matchen streamas via BPTV.

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund.

Träningsmatch
BP – KIF Örebro
Lördag 6 april kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby