DAM: Inför BP – IFK Norrköping

DAM: Inför BP – IFK Norrköping

Share

DAM: Inför BP – IFK Norrköping

Efter måndagens oavgjorda match mot topplaget Hammarby ställs BP mot IFK Norrköping på söndag eftermiddag. BP Media har fått några ord från Sara Olai inför den viktiga matchen. ...

Efter måndagens oavgjorda match mot topplaget Hammarby ställs BP mot IFK Norrköping på söndag eftermiddag. BP Media har fått några ord från Sara Olai inför den viktiga matchen.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Sara Olai)

Grattis till poängen senast och målet mot Djurgården! Du är en av två spelare som har startat alla matcher hittills. Det har varit i lite olika roller, var trivs du bäst?
– Sedan jag kom till BP har jag mest spelat centraIt, vilket var nytt för mig. Tidigare (bl a i Djurgården förra året, reds anm) har jag spelat på kanten. Jag tycker att det har funkat bra, så jag kan säga att jag trivs bra på båda positionerna.
Ni har ändrat lite i uppställningen efter förlusten mot Häcken?

– Ja, vi har spelat med en fembackslinje vilket har fungerat väldigt bra. Vi har hittat rätt i den formationen och det har hjälpt oss att ta poäng i de tre senaste matcherna.
Snart kommer ett långt uppehåll?

– Vårsäsongen har varit lång med många matcher så uppehållet kommer lägligt. Först är vi riktigt taggade att göra en bra prestation och ta en trea mot Norrköping så vi kan ta med oss en bra känsla in i hösten. Det ska bli kul att möta Norrköping, som vi vann mot senast på bortaplan. Det känns bra i gruppen efter den väldigt starka laginsatsen mot Hammarby. En likadan prestation kommer att krävas på söndag!

Vi önskar förstås Sara och resten av laget lycka till i våravslutningen! Till Grimsta kommer samma matchtrupp som mot Hammarby i måndags.

Motståndarna
IFK Norrköping bildades 1897 och fotbollsverksamheten ryms nu i en egen förening som efter en del omstruktureringar de senaste åren även innefattar damfotbollen. De senaste årens satsning gav en elfteplats i debutsäsongen i Elitettan 2021 och förra året kom man tvåa vilket ledde till allsvensk debut i år. Efter en mycket fin start i den allsvenska debuten har man tappat något och ligger nu nia, fem poäng före BP.

Välkomna till en spännande eftermiddag på Grimsta! Avspark klockan 13.00. Här är länk till biljettförsäljningen. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till fotbollsförbundets hemsida eller appen ”Min fotboll”.

BPs matchtrupp
1 Nichole Persson (mv), 20 Nadine Allard (mv), 3 Julia Olsson, 5 Wilma Wärulf, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 9 Line Wessman, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Fanny Hjelm Rönnlund, 17 Saga Swedman, 18 Ida Bengtsson, 19 Vera Blom, 22 Ebba Hjalmarsson, 24 Filippa Wallén

OBOS Damallsvenskan, omgång 17
BP – IFK Norrköping
Söndag 9 juli kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby