BPs nya ledare informerades
Foto: Peter Appelquist

BPs nya ledare informerades

Share

BPs nya ledare informerades

Tisdag kväll på våning tre i Grimstas nya huvudläktare samlades drygt 80 ungdomar för att få information, men även inspiration, om de roller och karriärvägar som finns inom BP. Mik ...

Tisdag kväll på våning tre i Grimstas nya huvudläktare samlades drygt 80 ungdomar för att få information, men även inspiration, om de roller och karriärvägar som finns inom BP. Mikael Sörnäs, chef ungdom & akademi och Peter Appelquist, kommunikationsansvarig berättade om sina BP-resor och förklarade sedan de vägar som finns inom BP, särskilt på ledarsidan.

Alla spelare födda 2004 och tidigare var inbjudna till kvällen och 80 ungdomar lyssnade på ropet. Intresset för att bli ledare, jobba med BP Media och som domare var stort. De flesta av de som deltog under kvällen har ett lätt första steg att stiga in som ledare på BPs Knatteskola. Inför Knatteskolan ingår utbildning och under året för ledaren ansvar för sin grupp och kan sedan, efter intresse, få och ta ett ännu större ansvar.

BPs egna ledarrekrytering sker oftast internt efter att ha börjat i Knatteskolan, varit med under sommarens fotbollskola och sedan tagit steg in i campverksamhet och även som tränare i ungdomslag. Genom tiderna finns flera goda exempel i BP, exempelvis Erik Engberg, idag assisterande tränare i U19 som spelade fotboll i BP och sedan gått en lång väg som ungdomstränare i BP. Ett annat exempel är Rikard Norling, som tagit SM-guld med Malmö FF som tränare. Även han började som spelare i BP och sedan som ungdomstränare.

Är du intresserad av att börja din resa, vid sidan av att spela fotboll på planen? Gå in på vår jobbsida och fyll i dina kontaktuppgifter. Här kan du se vilka roller vi söker just nu och vilka vi är som jobbar på kontoret.

Efter kvällen har flera hört av sig med intresse för informationen, vi återkommer med fler tillfällen då vi träffar våra ungdomslag. Projektet Unga Ledare är igång  med en kickstart och kommer att upprepas varje år.