AKADEMI: Vi kikar in läget i tabellerna efter vårens matcher

AKADEMI: Vi kikar in läget i tabellerna efter vårens matcher

Share

AKADEMI: Vi kikar in läget i tabellerna efter vårens matcher

Våra äldsta akademilag har gått på lite ledighet efter en utvecklande vår med många roliga matcher. Vi noterar några framskjutna positioner i tabellerna men framförallt många spän ...

Våra äldsta akademilag har gått på lite ledighet efter en utvecklande vår med många roliga matcher. Vi noterar några framskjutna positioner i tabellerna men framförallt många spännande matcher.

F19: F19-serien spelas i två rundor, vårens serie är en enkelserie med lag från norra halvan av landet. 10 matcher har spelats och de fem bästa lagen går vidare till höstserien. Vårt BP-lag tog sig till höstserien som tvåa och säkrade platsen i god tid. Från Norra serien följer AIK, Hammarby, Umeå och Djurgården med till höstserien. Från den södra serien ansluter FC Rosengård, Jitex BK, BK Häcken, Växjö DFF och KIF Örebro. 

P19: Rak serie med dubbelmöten. P19 Allsvenskan är en härligt jämn serie och vårt P19-gäng har fått många bra matcher. 14 lag är med och 26 omgångar ska spelas. Inför sommaruppehållet har elva matcher spelats med BP på åttonde plats i tabellen. Men det är som sagt tajt i tabellen, med två segrar skulle BP vara med i toppen igen, så det kan svänga fort under höstens matcher, som inleds 22 juli mot Malmö FF på bortaplan. 

P19 DFF: P19 Superettan Norra. Ettan går upp, tvåan får kvala. BP DFF har gått riktigt starkt och samlat mycket poäng under våren. I dagsläget ligger vi på tredje plats i tabellen med fyra poäng upp till IFK Stocksund på andraplatsen. Första matchen efter sommaruppehållet spelas 1 augusti mot Vasalunds IF på Stora Mossens IP.

F17: Storsegrar blandat med tätare matcher. SM F17 är en speciell serie och vårt lag hittar vi i Serien med namn Östra Svealand. Ettan och tvåan i serien går till slutspel och inför höstens matcher ligger BP på andra plats efter en rejält spännande vår. Kampen om att vinna serien ser i skrivande stund ut att vinnas av FC Djursholm med BP och AIK i kamp om andraplatsen. Första matchen efter sommaruppehållet spelas 2 augusti mot Hertzöga BK på bortaplan.

F17 DFF: Just nu på åttonde plats i tabellen efter några tunga förluster. Bra och utmanande matcher för ett ungt gäng som matchas mot några riktigt bra lag. Första matchen efter sommaruppehållet spelas 13 augusti mot Rynninge IK/Örebro SK. 

P17: Obesegrade. P17 leder serien och har gjort det bra. Ettan och tvåan går till semifinal mot lagen i den södra serien. Serieledningen är bra att ha med sig när trupperna förändras under sommaren. På de tretton vårmatcherna har vi resultatraden 10-3-0. Första matchen efter sommaruppehållet spelas 28 juli mot Hammarby IF på Grimsta IP.

P17 DFF: Stark första halva av säsongen där ett ännu starkare Täby FK har ryckt i toppen. Endast seriesegraren har möjligheten att kvala uppåt. En spännande höst väntar men det är en bit upp till Täby som ändå finns en tydlig morot att jaga. Första matchen efter sommaruppehållet spelas 1 augusti mot Dalkurd FF på bortaplan. 

P16: Tre P16-serier finns och vi hittar BP i den norra serien med flertalet Stockholmslag. 18 omgångar spelas innan topp-fyra går vidare till slutspelsgrupper. I skrivande stund hittar vi BP på tredje plats. Första matchen efter sommaruppehållet spelas 5 augusti mot Djurgårdens IF.

P16 DFF: P16 DFF hittar vi i den mellersta P16-serien och laget har gått riktigt starkt och leder serien inför sommaruppehållet, fem poäng före Hammarby på andraplats. Topp-fyra går till slutspel i höst. Första matchen efter ledigheten spelas 30 juli mot IFK Norrköping på bortaplan.

Alla tabeller och kommande matcher hittar du lättast via svenskfotboll.se.

Se hemmamatcherna på Grimsta IP via BPTV.se.