Tappad ledning mot Sandviken

Framåt var det tjusigt men bakåt var det slarvigt när BP spelade 4-4 mot Sandvikens IF. I en underhållande och spännande match kändes det dock som två förlorade poängen när slutsi ...

Framåt var det tjusigt men bakåt var det slarvigt när BP spelade 4-4 mot Sandvikens IF. I en underhållande och spännande match kändes det dock som två förlorade poängen när slutsignalen kom. BP ledde matchen med 0-3 men ett desperat kämpande Sandviken i botten av tabellen lyckades hämta ikapp.

Text: Philip Kämpe

Det var ett sargat BP som tog bussen upp till Sandviken på onsdagskvällen. Med både Eldina Ahmic och Emma Lundh skadade samt Alexsandra Lobanova avstängd valde BP att rotera ordentligt i startelvan. Med många nya spelare som ville visa framfötterna från start tog ett hungrigt BP direkt tag i taktpinnen. Redan i den andra matchminuten drog Wilma Wärulf en frispark rakt i ribban och BP fortsatte att ösa på framåt efter det. Rättvist tog man även ledningen efter ungefär en kvarts spel. Från vänster spelade Mathilda Lindström in bollen och vid straffområdesgränsen. Där dök Matilda Nildén upp varpå Nildén på ett tillslag lyfte bollen i en båge över hemmalagets målvakt och 0-1 till BP var ett faktum.

Den första halvleken fortsatte med BP som temposättare även om de riktigt vassa målchanserna inte dök upp. Men precis innan paus visade BP prov på effektivitet när Lindström dubblade lagets ledning. Det var Ebba Ronquist som transporterade bollen in i en farlig yta och hittade fram till Lindström som på halvvolley dunkade in bollen.

Till den andra halvleken gjorde BP ett byte när Emelie Fonseca Johansson ersatte Sara Eriksson. Fonseca Johansson behövde bara vara på planen i en minut i sin Elitettandebut innan hon hittade nätet. Efter en hörna plockade hon upp andrabollen, tog den förbi en motståndare och stänkte sedan in bollen med vänsterfoten.

BP:s glädje blev dock kortvarig då Sandviken direkt efter lyckades reducera genom Colleen Kennedy när hennes avslut från vänster letade sig in i bortre hörnet av BP-målet. Reduceringen gav såklart hemmalaget vind i seglen. Med kvarten kvar att spela hamnade bollen hos Jenny Stadin som säkert placerade in 2-3. Bara några minuter senare fick Sandviken även in kvitteringen, målskytt denna gång, Wilma Sjöberg.

BP såg då rejält pressade ut och man hade inte alls samma dominans i spelat likt det man hade i den första halvleken. Visserligen nickade Johansson Prakt bollen i ribban innan Sandviken kom ikapp men det var BP:s enda målchans innan kvitteringsmålet. Men då reste sig BP och inhoppande Tempest-Marie Norlin löpte med kraft i steget ute till höger. I den 83:e minuten sprang hon sig fri och rundade kyligt Sandvikens burväktare. I öppet mål kunde Norlin då slå in 3-4. Tyvärr kunde BP inte skydda sin återtagna ledningen länge och redan minuten senare kvitterade Sandviken en andra gång, återigen genom Wilma Sjöberg.

Slutresultatet blev därmed 4-4, en annorlunda resultatrad för de flesta. Men inte för BP som spelade 4-4 så sent som förra månaden mot Älvsjö AIK. BP ligger fortsatt kvar på en fjärdeplats i Elitettan när nu endast fem matcher återstår av säsongen. Nästa match för BP är på lördag 17/10 borta mot Mallbacken IF Sunne.

Sandvikens IF – BP
4-4 (0-2): 0-1 Matilda Nildén 16’, 0-2 Mathilda Lindström 44’, 0-3 Emelie Fonseca Johansson 46’, 1-3 Colleen Kennedy 48’, 2-3 Jenny Stadin 76’, 3-3 Wilma Sjöberg 80’, 3-4 Tempest-Marie Norlin 83’, 4-4 Wilma Sjöberg 84’.

BP:s laguppställning:
Frigge – Parkner (Thörngren), Prim, Wärulf, Norrby (Rojas Flores) – Novakovic, Eriksson (Fonseca Johansson) – Nildén (Norlin) – Johansson Prakt (K), Ronquist – Lindström (Viklander)