Systrar Runt Hörnet ger tjejer gemenskap med hjälp av BP

Systrar Runt Hörnet ger tjejer gemenskap med hjälp av BP

Share

Systrar Runt Hörnet ger tjejer gemenskap med hjälp av BP

BP är en av föreningarna som får bidrag via Svenska Fotbollförbundets projekt Alla är Olika, Olika är Bra. I samband med landskampen mellan Sverige och Luxemburg mottog BP en check ...

BP är en av föreningarna som får bidrag via Svenska Fotbollförbundets projekt Alla är Olika, Olika är Bra. I samband med landskampen mellan Sverige och Luxemburg mottog BP en check på 100.000 kronor, pengar som kommer att investeras i BPs satsning på flickfotboll i Hässelby, ett projekt som görs i samarbete med föreningen Systrar Runt Hörnet som jobbar aktivt med unga tjejer i Stockholms västra förorter.
– Det här tillskottet gör att vi kan bedriva en verksamhet som faktiskt gör skillnad, säger Stefan Bärlin, CSR-ansvarig BP.

Systrar Runt Hörnet är en ideell organisation som jobbar aktivt med att hitta tjejer i Smedshagen i Hässelby och ta med tjejerna till olika aktiviteter.
– Syftet med gruppen är bland annat att motverka grupperingar bland tjejer i Hässelby med inriktning på åldrarna 13-18, berättar Niki Addibpour, en av grundarna till Systrar Runt Hörnet.
–  Vi har nolltolerans mot mobbning och vårt största mål är att stärka gemenskapen och samhörigheten i Systrar Runt Hörnet.

För BP är satsningen på tjejfotboll en stor och viktig del av Mötesplats Västerort som är samlingsnamnet på BPs CSR-arbete. Stefan Bärlin har lett arbetet under ett år och sett verksamheten utvecklas.
– När man pratar idrott och integration glöms ofta tjejerna bort. Därför är det viktigt för BP att vi har en dedikerad satsning just för tjejer som aldrig tidigare varit med i en förening och att vi har en samarbetspartner med kompetens och förtroende hos målgruppen, säger Stefan Bärlin.

Systrar Runt Hörnet är en ideell förening som vuxit fram i Smedshagen och de närliggande områden i Hässelby. Genom BPs samarbete med Hässelby-Vällingby Stadsdelsnämnd har Systrar Runt Hörnet blivit en viktig samarbetspartner och verksamheten kan nu, med hjälp av BP, stärkas ytterligare.
– Att tjejerna ska kunna ha en ”safe zone” utan negativt talande och kunna vara någonstans utan att bli dömda är viktigt för oss. Systerskap är ett värdeord som gruppen grundar sig på, att stärka varandra och finnas för varandra.

Vid frågor:
Stefan Bärlin, CSR-ansvarig. Stefan.barlin@brommapojkarna.se