Stark andra halvlek, men förlust mot AIK

Trots en bra genomförd andra halvlek fick BP åka hem utan poäng från Skytteholms IP på lördagen. AIK visade sin kvalitet och kunde till slut vinna med 3-1. Text: Tore KleistFot ...

Text: Tore Kleist

I första halvlek tog AIK direkt kommandot och dominerade ganska kraftigt. BP hade mycket svårt att skapa några längre bollinnehav mot ett AIK som skickligt skar av BPs anfallsspel och var starkare i både närkamps- och passningsspel. BP höll emot ganska bra runt eget straffområde men AIK lyckades ändå skapa ett antal målchanser. Efter en halvtimme hamnade BPs målvakt Karolina Bucaru Stenman lite på mellanhand efter en misslyckad backbrytning och kom sent in i duellen med Adelisa Grabus. Domaren tvekade inte utan pekade mot straffpunkten. Grabus tog hand om straffen och satte säkert ledningsmålet. Knappt tio minuter senare spelade sig hemmalaget fram på högerkanten med fina kombinationer och när inspelet kom till Jenny Danielsson kunde hon bara sätta till foten för att utöka ledningen.

I andra halvlek var det direkt tydligt att BP tänkte göra ett försök att ändra matchbilden. Man stötte snabbt mot AIK:s bollmottagare över hela planen med oerhörd intensitet och gav dem mycket mindre tid. Taktiken lyckades väl, och vid flera tillfällen lyckades man sätta backlinjen under sådan press att de slarvade bort flera uppspel. Det var också vid ett tillfälle när man pressade med tre spelare i straffområdet som AIK slog upp en boll rätt på en vaken Eldina Ahmić som klev fram ett par steg och sköt från dryga tjugo meter, perfekt placerat lågt vid ena stolpen. BP fortsatte sedan att hålla spelet väl uppe på ett helt annat sätt än i första halvlek. Båda lagen hade chanser att göra fler mål. Med fem minuter kvar lyfte Emma Lundh från nära håll bollen i en skymd målvakts ribba, men något senare var det ändå AIK som fick sista ordet och än en gång var Adelisa Grabus inblandad. Hon snurrade mycket skickligt djupt ner på högerkanten, slog in ett perfekt lågt inspel och med ett direktskott kunde Rosa Kafaji avgöra tillställningen. BP gav ändå inte upp under övertidsminuterna och visade en härlig inställning även efter tredje baklängesmålet. Kul att se!

I andra halvan av matchen visade BP än en gång att man ligger i rätt skikt i tabellen. AIK är mycket starka i många delar av laget och sitt spel, men efter pausen blev man klart störda av BPs intensiva press mot bollhållaren.

Nästa match för BP spelas på torsdag kväll mot Älvsjö AIK, på Grimsta. Då gäller det för BP att ta med sig det positiva från andra halvlek och att hitta spelet som gör att de själva kan dominera spelet.

Fakta Elitettan match 17 (omgång 8)
AIK – BP
3-1 (2-0)
Mål: AIK: Adelisa Grabus 31 (str), Jenny Danielsson 38, Rosa Kafaji 89  BP: Eldina Ahmić 51
Varningar: AIK: Rosa Kafaji BP: –
Domare: Maral Mirzai Beni
Publik: Ingen uppgift