Sommarbomb: BP värvar rutinerad målspottare!

Sommarbomb: BP värvar rutinerad målspottare!

Share

Sommarbomb: BP värvar rutinerad målspottare!

BP har gjort klart med en riktig profilvärvning så här i serieupptakten. Mathilda Johansson Prakt, rutinerad anfallsspelare mest känd från spel i IFK Kalmar har anlänt till Grimst ...

BP har gjort klart med en riktig profilvärvning så här i serieupptakten. Mathilda Johansson Prakt, rutinerad anfallsspelare mest känd från spel i IFK Kalmar har anlänt till Grimsta för att ytterligare spetsa till konkurrensen i offensiven.

Text: Tore Kleist
Foto: Marcelo Fernández

Mathilda Johansson Prakt kommer närmast från schweiziska serietvåan FF Lugano dit hon värvades efter förra årets framgångsrika säsong i IFK Kalmar. Hon spelade alla 26 matcherna i Elitettan och gjorde 16 mål. Sejouren i Schweiz blev avbruten på grund av vårens pandemi och nu blir det alltså Stockholm och BP. Johansson Prakt är 27 år och på meritlistan står ett antal säsonger i Kalmar, inklusive en i högsta serien 2018, med sammanlagt 44 seriemål och tidigare stänkte hon in 59 mål på 44 matcher för IFK Norrköping i Division 1.

Välkommen till Grimsta, Mathilda! Kan du berätta om var och när du började spela fotboll?
– Tack! Som femåring hemma i Vetlanda började jag spela med kompisar i trädgården och så småningom blev det Hvetlanda GIF. Via Landsbro IF hamnade jag i IFK Norrköping under mina studier och sedan tillbaka i Småland och IFK Kalmar.
Du har ju spelat några gånger mot BP, bland annat redan 2013 i kvalet till Elitettan. Minns du det?
– Jo, med IFK Norrköping. Det var tungt att förlora returen efter vår bortavinst. (Mathilda gjorde mål på Grimsta, reds anm.)
Med Kalmar fick du chansen att spela i Damallsvenskan?
– Ja, det var ett väldigt tufft år, men ändå roligt och det gav mycket erfarenhet.
Du och Kalmar gjorde en stark höstsäsong och sedan blev du värvad till Lugano i Schweiz. Det blev ett avbrutet äventyr?
– Jag hann bara vara där i två månader på grund av pandemin, men det blev en häftig upplevelse att pröva på att spela utomlands.
Nu blir det BP. Hur ser du på det?
– Det ser jag verkligen fram emot! Jag flyttar till Stockholm nästa vecka och söker jobb samtidigt som det är stort fokus på att komma igång med träningar med laget. Vi ska göra en riktigt bra säsong och jag skulle gärna spela i högsta serien igen!

BP får alltså en fjärde Mathilda i laget när Johansson Prakt ansluter. Det går rykten att målet är att få ihop en startelva… Nå, allvarligt talat, sportchef Staffan Jacobsson, hur kommenterar du värvningen?
– I Mathilda får vi en notorisk målskytt som jag tror kan tillföra mycket. Det är många matcher som ska spelas på kort tid och nu ökar vi konkurrensen i truppen ytterligare och får in ännu mer rutin och vinnarinstinkt.

Mathilda Johansson Prakt är igång och tränar med laget och är spelklar 15 juli. Vi önskar förstås stort lycka till!