Sofia Andersson rekryteras – Utvecklat samarbete för att stärka verksamheten
Sofia Andersson

Sofia Andersson rekryteras – Utvecklat samarbete för att stärka verksamheten

Share

Sofia Andersson rekryteras – Utvecklat samarbete för att stärka verksamheten

BP och Stockholms stad enades inför 2019 om ett Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) som sträcker sig över tre år. För att utveckla verksamhet har föreningen rekryterat Sofia And ...

BP och Stockholms stad enades inför 2019 om ett Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) som sträcker sig över tre år. För att utveckla verksamhet har föreningen rekryterat Sofia Andersson till ny verksamhetsansvarig för IOP:n och BPs arbete.
– Det är min dröm att kunna kombinera fotboll med socialt arbete, säger Sofia Andersson.

I ett samarbete med Stockholms stad, för att stärka de sociala verksamheterna i staden, har BP en ny verksamhetsansvarig för Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) i Sofia Andersson. Sofia har en gedigen fotbollsbakgrund som både spelare och som ledare, bland annat från Ronjabollen.

– Det känns superkul att få jobba med det här. Jag tycker att det är fantastiskt att få jobba med ett av mina största intressen som är fotboll. Det är min dröm att kunna kombinera fotboll med socialt arbete, så det är verkligen jättekul, säger Sofia Andersson.

Sofia kommer att kunna synas på Grimsta samt på fotbollsplaner och skolor runt om i området. Målsättning är att navigera och strukturera en verksamhet som erbjuder en öppen fotboll för unga killar och tjejer i området som vill börja spela fotboll och hitta till gemenskapen som idrotten erbjuder.

– Jag hoppas att vi ska kunna starta en fotbollsverksamhet på varje skola runt omkring med både killar och tjejer, yngre och äldre. Jag hoppas även att vi kan lotsa in de som vill spela fotboll i idrottsföreningar så att de kan spela fotboll, säger Sofia.

Hur ser en perfekt arbetsdag ut för dig?

– Det är när solen skiner över fotbollsplanen och allting flyter på. Vi har många aktiviteter igång med många besökare och deltagare. Där alla har det roligt.