Pojkakademin högt rankat i SEF:s årliga certifiering
Foto: Thomas Sedin

Pojkakademin högt rankat i SEF:s årliga certifiering

Share

Pojkakademin högt rankat i SEF:s årliga certifiering

Fem stjärnor, trea totalt i Sverige och fortsatt höga poäng för vår pojkakademi. Varje år certifierar Svensk Elitfotboll (SEF) samtliga svenska elitföreningars akademier och vi ha ...

Fem stjärnor, trea totalt i Sverige och fortsatt höga poäng för vår pojkakademi. Varje år certifierar Svensk Elitfotboll (SEF) samtliga svenska elitföreningars akademier och vi har kontinuerligt sett vår pojkakademi högt upp i rankingen. Totalt räknar vi hem 7676 poäng av maximala 10 000 poäng. 

Klubbarna som certifieras är de 32 elitfotbollsklubbarna inom Unicoach-nätverket samt de klubbar från Ettanfotboll som anmält intresse. Modellen är framtagen av Svensk Elitfotboll tillsammans med klubbarna själva i syfte att göra svensk fotboll mer internationellt slagkraftig på sikt. Det viktigaste är inte att utse den bästa akademin utan snarare att varje akademi ska få ett mått på sin egen verksamhet och en referenspunkt på vad klubben ska försöka förbättra till kommande säsonger. Totalt granskas tio olika verksamhetsområden i certifieringen. Läs mer om certifieringen på unicoach.se. 

Certifierarna bedömer klubbarna djupgående och utifrån ett brett perspektiv. Syftet med certifieringen av klubbarna är fortfarande att kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning, att identifiera klubbarnas egna utvecklingsområden samt att framhålla vikten av ledarutbildning. Ett viktigt delområde är spelarnas steg från akademin till klubbens herrlag. Det genomförs ett certifieringsbesök vartannat år över två dagar ute i klubbarna, där certifieraren får svar på om klubbens dokumentation av verksamheten faktiskt överensstämmer med verkligheten. I tillägg genomförs ett digitalt certifieringsmöte efter säsongen varje år.