HERR: Nikola Vasic poängräddare
Bild från tidigare match på målskytten Nikola Vasic. FOTO: Erik Bjernulf

Efter en rad missade lägen kom kvitteringen för BP. Nikola Vasic nickade sent in slutresultatet 1-1 och lagen fick dela på poängen. Nästa match spelas borta mot IFK Värnamo.  ...

Första halvlek

I sommarvärmen tog det gulsvarta laget hand om avsparken på Strandvallen. De inledande minuterna präglades av ett Mjällby AIF som via hörnor och frisparkar kunde lyfta upp laget för att hota BP. Några målchanser skapades inte och de första tio minuterna summeras enklast som passiva där lagen turades om att hålla i bollen.

Strax innan matchuret visade att lagen spelat 13 minuter slog Alexander Jensen ett fint inlägg som Nikola Vasic kom högst på, men anfallaren lyckades inte få nicken mot mål. Bara sekunder senare fick BP och Rasmus Örqvist ett gratisläge efter att hemmalaget slagit en svag passning. Skottet från Rasmus Örqvist träffade inte heller det mål. Under den här perioden var BP klart spelförande och hemmalaget fick försvara lågt.
Som en blixt från klar himmel slog istället hemmalaget till efter en snabb omställning som Silas Nwankwo nickade förbi Filip Sidklev.

I den 28:e matchminuten följde en rad händelser som var som tagna ur ett TV-spel. Rasmus Örqvist träffade kryssribban efter att Alex Timossi Andersson sprungit sig fri. I efterspelet letade sig bollen fram till Nikola Vasic som träffade stolpen från nära håll och innan det hela var slut så hade även Wilmer Odefalk och Ludvig Fritzson testat lyckan från nära håll. Osannolikt att BP inte kvitterade.

I den 31:a minuten fick Rasmus Örqvist den första varningen i matchen.

Med se minuter kvar att spela kom hemmalaget till sitt andra avslut i matchen. Det var Elliot Stroud som var två decimeter från att utöka ledningen, vänsterskottet smet strax utanför Filip Sidklevs vänstra stolpe.

Att BP gick in till omklädningsrummet för pausvila i ett underläge var sett till både målchanser och matchbild ologiskt. Samtidigt slarvade rödsvart i spelet och i sina avslutslägen.

Andra halvlek

Andreas Engelmark och Olof Mellberg valde att ersätta Rasmus Öqvist med Alexander Johansson till den andra halvleken.

Mjällby AIF inledde den andra halvleken starkt. I minut 63 fick Alexander Johansson chansen att nicka in kvitteringen från nära håll, men bollens svaga fart gjorde det svårt för inhopparen att få något tryck i avslutet. Det var först efter en kvart av den andra halvleken som BP på allvar tog sin i matchen igen.

I den 77:e matchminuten byttes Tim Waker in och André Calisir ut.

Nio minuter senare genomförde BP ett dubbelbyte då Leonard Zuta och Kaare Barslund ersatte Wilmer Odefalk och Frederik Christensen. Kort efter dubbelbytet kvitterade Nikola Vasic med pannan efter ett fint inlägg från Alexander Jensen. Målet gjordes i minut 88.

Efter kvitteringen tog sig hemmalaget till några farligheter, men matchen slutade 1-1.
Det blev delad poäng på Strandvallen efter att Nikola Vasic kvitterat sent. Sett till målchanser var det såväl rimligt som rättvist att kvitteringen kom.

Nästa match är borta mot IFK Värnamo söndag 12/5-24.