P19: Storseger i derbyt

BP vände underläge till storseger i Stockholmsderbyt på Grimsta IP. Fyra mål från BP gör att laget klättrar till en sjätteplats. Nästa match är mot BK Häcken på bortaplan.  ...

Första halvlek

Gästerna inledde matchen piggast och tog ledningen via Victor Andersson, en spelare som tidigare under säsongen fått några minuter i AIK:s A-lag.

Efter dryga halvtimmen fick Oliver Cekredzi syna det gula kortet. Några minuter senare fick BP en straff som Viktor Sluug förvaltade till en kvittering.

Det var en rätt jämn första halvlek där båda lagen hade perioder som var bättre och sämre.

Andra halvlek

Den andra halvleken visade sig bli oerhört positiv för BP. Philip De Fine Licht gjorde mål och gav hemmalaget ledningen efter att lagen spelat en kvart av den andra halvleken. Bara minuter senare utökade BP via Kim Kotiram.

Med 15 minuter kvar att spela fick Michee Kabady BP:s andra varning i matchen. Just Kabady var den som sedan skulle få det sista ordet i matchen då han skickade in 4-1 till BP som till slut vann både komfortabelt och rättvist.

Nästa match är borta mot BK Häcken lördag 23 september.